marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regele Reggae. Primul film autorizat despre viata lui Bob Marley a uimit pe toata lumea la Festivalul de la Berlin. Vezi trailerul

Documentarul "Marley" regizat de cineastul premiat cu Oscar Kevin Macdonald a primit valuri de laude la Festivalul de Film de la Berlin.

Regele Reggae. Primul film autorizat despre viata lui Bob Marley a uimit pe toata lumea la Festivalul de la Berlin. Vezi trailerul

In 2008, in urma cu 4 ani, trebuia sa fie regizat de Martin Scorsese, insa din cauza programului aglomerat a fost amanat si a ajuns pe mana lui Kevin Macdonald, regizorul cunoscut pentru filme ca The Last King of Scotland (2006) si The Eagle (2011).

"Marley" este prezentat ca primul film autorizat desprea viata, muzica si mostenirea legendei reggae - Bob Marley. Criticii l-au ridicat in slavi la Festivalul de Film de la Berlin iar Ziggy, fiul lui Marley l-a numit "o adevarata revelatie despre viata tatalui meu".


Documentarul de 144 de minunte povesteste calatoria lui Marley de la baiatul nascut intr-un satuc din Jamaica la cantaretul ajuns un super star ce a facut din reggae si miscarea Rastafari un fenomen mondial. Filmul cuprinde interviuri cu familia, sotia Rita, prietenii lui Bob Marley si imagini din concertele acestuia.

Filmul vorbeste si despre moarte cantaretului din 1981, la varsta de 36 de ani. Rapus de cancer, Marley a avut 11 copii cu 7 femei diferite. Muzicianul care are cel mai bine vandut album reggae al tuturor timpurilor, cu mai mult de 12 milioane de exemplare s-a nascut dintr-o mama de culoare si un tata alb iar mostenirea sa l-a chinuit o mare parte din viata. Documentarul va fi lansat in aprilie. 



Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies