marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regizorul Bogdan Mirica si-a prezentat la Cannes filmul "Caini". Primul sau lungmetraj, primit pozitiv de critici

Regizorii romani sunt in continuare in atentia publicului la festivalul de la Cannes. Bogdan Mirica si-a prezentat duminica seara, in sectiunea Un Certain Regard, filmul "Caini", o drama cu accente de thriller.

Regizorul Bogdan Mirica si-a prezentat la Cannes filmul Caini . Primul sau lungmetraj, primit pozitiv de critici

Este primul lungmetraj din cariera lui si prima participare la acest festival. "E un labirint moral si emotional care porneste de la un conflict vechi de cand lumea: lupta cu aproapele", spune Mirica despre pelicula care a fost primita pozitiv de critici.


Pelicula "Caini" il are in centru pe Roman, interpretat de Dragos Bucur. Tanarul, din Bucuresti, se aventureaza singur intr-un sat izolat din Dobrogea, pentru a incerca sa vanda cele 550 de hectare primite mostenire. Lucrurile se complica pe masura ce iese la iveala ca bunicul lui a fost un soi de mafiot al locului, iar fostii lui colaboratori nu au de gand sa il lase pe orasean sa obtina ce isi doreste.

Pelicula lui Mirica este, in viziunea cronicarului publicatiei Variety, un soi de "No country for old men" al fratilor Coen, reimaginat in stilul "Noului val" romanesc. Cat il priveste pe Bogdan Mirica... "Desi regizorul si-a rafinat stilul realizand clipuri publicitare si materiale comice, nu intampina niciun fel de problema in a orchestra suspansul din "Caini", prezentand confruntari violente cu o detasare ce da frisoane."


Pentru cronicarul de la Screen Daily, "Personajele laconice nu spun mare lucru in cea mai mare parte a timpului, insa atunci cand deschid intr-un final gura, merita sa le acorzi toata atentia."


Iar Hollywood Reporter arata ca: "Umorul absurd sau negru, o alta caracteristica a filmelor din "Noul Val" romanesc, iese ocazional la suprafata."

Pe croazeta, a fost seara lui Marion Cotillard, care a luat ochii audientei cu o rochie aurie. Actrita joaca in pelicula "Mal de pierres", proiectata in competitia oficiala, rolul unei sotii nefericite care se indragosteste de un chipes veteran intalnit intr-o clinica.
 

In competitia pentru Palme D'Or a intrat si "American Honey", pelicula cu Shia LaBeouf in rol principal. Actorul, care in trecut pasea pe covorul rosu cu chipul acoperit de o punga de hartie, s-a abtinut de data aceasta de la orice fel de excentricitati. LaBeouf a primit laude pentru rolul liderului unui grup de tineri nomazi, intr-o perpetua petrecere, dar care traiesc de azi pe maine. Filmul de doua ore si 45 de minute a testat insa rabdarea spectatorilor, iar unii abia asteptau sa iasa pe usa la final, arata un comentator.

Pe covorul rosu au pasit si actorii Russel Crowe si Ryan Gosling, care si-au prezentat la Cannes, in afara competitiei, comedia cu detectivi "The Nice Guys".


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies