marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regizorul lui “Brokeback Mountain”, onorat cu un premiu pentru libertatea de exprimare

Ang Lee, regizorul unor filme ca “Crouching Tiger, Hidden Dragon”, “Brokeback Mountain” si controversatul “Lust, Caution”, a fost onorat, marti, pentru abordarea sa cinematografica curajoasa.
Regizorul lui “Brokeback Mountain”, onorat cu un premiu pentru libertatea de exprimare

Premiul obtinut de Lee si scenaristul lui"Lust, Caution",James Schamus, la ShoWest, (eveniment organizat de proprietarii de cinematografe din SUA), confirma, daca mai era nevoie, ca
pelicula este un film curajos, care nu tine cont de bariere, si nu unul pornografic, asa cum se grabisera unii critici sa il catalogheze.

Daca, pe plan international, "Lust..." a fost extrem de bine primit, obtinand premii importante, printre care Leul de Aur si nominalizari la Golden Globes si BAFTA, in China, lucrurile nu au stat la fel de bine. Din cauza scenelor sexuale cu continut explicit, pelicula a fost aspru criticata, iar actritei din rolul principal, Tang Wei, i s-a interzis sa mai apara in reclame, scrie hollywoodreporter.com.

“Pentru a ne cultiva libertatea de a crea trebuie sa avem incredere sa spunem lucruri diferite, uneori socante, si sa acceptam ca uneori ele vor fi nepotrivite pentru copii”, a declarat Schamus, la ridicarea trofeului.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies