marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regizorul palestian Emad Burnat a fost retinut de politie in Los Angeles pentru ca nimeni nu a crezut ca este nominalizat la Oscar 2013

Regizorul palestinian Emad Burnat, nominalizat la Oscar in acest an pentru filmul 5 Broken Cameras, s-a plans ca a fost retinut, el si familia sa, timp de o ora pe aeroport in Los Angeles, agentii americani refuzand sa creada explicatiile oferite de cineast, scrie Huffington Post.

Regizorul palestian Emad Burnat a fost retinut de politie in Los Angeles pentru ca nimeni nu a crezut ca este nominalizat la Oscar 2013

Incidentul s-a produs in noaptea zilei de 19 spre 20 februarie, cand Burnat – primul palestinian nominalizat vreodata la Oscar, a sosit impreuna cu familia in Los Angeles pentru a participa la ceremonia de decernare a premiilor Oscar.


Emad Burnat concureaza la categoria cel mai bun film documentar cu lung metrajul “5 Broken Cameras", in care relateaza viata cotidiana a unui palestinian din Cisiordania, lipsit de proprietati imobilizare din cauza infiintarii unei colonii evreiesti.


Incidentul a fost facut public de regizorul american Michael Moore pe contul sau de Twitter dupa ce acesta a fost anuntat printr-un SMS de Burnat de nedreptatile la care a fost supus.


"Se pare ca ofiterii de la Imigrari si vama nu au putut intelege cum poate un palestinian sa fie nominalizat la Oscar. Emad m-a contactat pentru ajutor" a sunat unul dintre mesajele lui Moore de pe Twitter.  Acesta a alertat Academia Americana de Film care a trimis avocatii la aeroport.

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies