marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Harrison Ford se intoarce in Blade Runner dupa 30 de ani: actorul va avea o scurta aparitie in continuarea capodoperei SF regizata de Ridley Scott

Fanii SF-urilor din lumea intreaga fierb in asteptarea continuarii de la Blade Runner, film lansat in 1982. Regizorul Ridley Scott a declarat ca isi doreste ca Harrison Ford  sa aiba o aparitie in noul sau proiect.

Harrison Ford se intoarce in Blade Runner dupa 30 de ani: actorul va avea o scurta aparitie in continuarea capodoperei SF regizata de Ridley Scott

"Nu cred ca  Harrison Ford o sa aiba un rol principal, insa cu siguranta o sa-l am pe undeva. O sa fie amuzant" a declarat regizorul pentru publicatia The Independent. Inainte de a ajunge pe marile ecrane cu Prometheus, Scott a anuntat ca va colabora din nou cu scenaristul Hampton Fancher pentru Blade Runner 2 (cel care a scris si primul film).


Blade Runner este unul dintre cele doua SF-uri de referinta realizate de Ridley Scott, alaturi de Alien (1979), si poate fi socotit o capodopera a genului, influenta sa asupra evolutiei ulterioare a filmelor de gen fiind considerabila.

Lansat acum 30 de ani, valoarea filmului sta in primul rand in felul in care este reprezentat Los Angelesul anului 2019: amestec de promiscuitate si opulenta, de kitsch, mizerie si tehnologie inalta.

Prin aceasta viziune a orasului in cinematograf, datorata lui Ridley Scott, cineast cu un deosebit simt plastic si rafinament al imaginii, filmul a intrat definitiv in istoria acestei teme cinematografice. Filmul este ecranizeaza romanul SF Do Androids Dream of Electric Sheep?, al lui Philip K. Dick, iar soundtrackul fenomenal este semnat de Vanghelis.


In varsta de 69 de ani, Harrison Ford a jucat in filmul original rolul lui Rick Deckard, un vanator de replicanti (androizi). Din distributie mai faceau parte genialul Rutger Hauer si Sean Young.


La 10 ani de la premiera, a aparut pe piata asa-numita director's cut, varianta care aduce un plus de valoare prin includerea unor secvente taiate initial, tipice pentru viziunea lui Ridley Scott, prin renuntarea la comentariul din Off explicativ al personajului principal si prin modificarea finalului, prea optimist, dar in mod impus, in prima versiune.


"Saptamana trecuta am inceput primele discutii despre o continuare la Blade Runner. Avem un punct de plecare important la el. Si cu siguranta vom avea un personaj central feminin" a dezvaluit Ridley Scott in urma cu cateva saptamani.


Filmul este produs de Warner Bros si nu are inca stabilita o data de lansare.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies