marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robert Downey Jr. este rege la Hollywood: salariul actorului a explodat la 50 de milioane de dolari pentru The Avengers

Robert Downey Jr a aruncat in aer salariile la Hollywood. Actorul va primi 50 de milioane de dolari pentru The Avengers, cel mai de succes film din 2012, scrie Hollywood Reporter.

Robert Downey Jr. este rege la Hollywood: salariul actorului a explodat la 50 de milioane de dolari pentru The Avengers

Cei de la Marvel stiu cum sa isi pretuiasca bijuteria, asa ca Robert Downey Jr va fi rasplatit din plin pentru The Avengers, al treilea cel mai profitabil film din istorie, cu 1.5 miliarde de dolari incasari globale.

Succesul filmului s-a datorat in mare parte aparitiei lui Iron Man in echipa de vis a super eroilor Avengers. Producatorii au stiut sa controleze situatia si sa faca profit aducand 6 staruri de prima mana in film si pastrand costurile cat mai reduse. Dar Robert Downey Jr este exceptia de la regula si nu face parte din cerintele de control ale bugetului.

Cei de la Hollywood Reporter scriu ca salariul lui Robert Downey Jr. a ajuns la 50 de milioane de dolari, din care fac parte si procente din vanzari si bonusuri de box-office. Acesta este platit cu un salariul colosal fata de celelalte staruri ale blockbusterului.


 

In 2008, atunci cand Robert Downey Jr. a semnat contractul pentru a-l juca pe Iron Man, reprezentantii actorului au negociat astfel incat actorul sa primeasca in plus pe langa salariu si bonusuri si sume din incasarile viitoarelor filme in care apare in costumul lui Iron Man, cu un procent intre 5% si 7%.
 

Marvel a incercat sa reduca pe cat posibil costurile lui The Avengers, tinand cont ca au foarte multe alte filme separate cu super eroii. Astfel, Chris Hemsworth, Chris Evans, Jeremy Renner si Mark Ruffalo ar fi primit fiecare un salariu de 2 milioane de dolari pentru rolurile din Razbunatorii, iar Samuel L. Jackson si Scarlett Johansson au ajuns la salarii duble fata de cei patru, plus bonusuri.

 

 


The Avengers a devenit un hit anul trecut, depasind asteptarile tuturor. Filmul a incasat pana acum peste 1.5 milarde de dolari, fiind al treilea cel ami profitabil film din istorie dupa Avatar si Titanic.

Insa, Downey Jr nu este singurul star de la Hollywood care a castigat o avere de pe urma francizei pe care o reprezinta. Johnny Depp ar fi incasat 250 de milioane de dolari de pe urma celor patru filme din seria Piratii din Caraibe, iar cei de la Forbes scriu ca regizorul Michael Bay si-a umplut buzunarele cu 80 de milioane de dolari in plus din primele doua filme Transformers.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies