marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robert Pattinson omagiaza filmele lui David Cronenberg intr-o sedinta foto dementa: cum vrea actorul sa isi relanseze cariera dupa ce a facut 2 miliarde de $ cu Twilight

Robert Pattinson e gata sa  renunte definitiv la imaginea vampirului sclipitor din Twilight si sa le arate tuturor ca este un actor capabil de mult mai mult. Actorul britanic, care peste 2 zile implineste 26 de ani, i-a uimit pe fani cu o sedinta foto dementa in care reface momente din filmele celebre ale lui David Cronenberg, cu care a colaborat la Cosmopolis, film ce se afla in competitie la Festivalul de la Cannes din acest an.

Robert Pattinson omagiaza filmele lui David Cronenberg intr-o sedinta foto dementa: cum vrea actorul sa isi relanseze cariera dupa ce a facut 2 miliarde de $ cu Twilight

Actorul francizei Twilight a fost protagonistul unui shooting nebun care a durat 13 ore realizat de revista franceza Premiere. Dupa o idee a sa,  actorul a fost personajul central al unei sedinte foto care a omagiat filmele regizorului David Cronenberg, ca Videodrome, Dead Ringes sau Scanners.

Actorul care va implini 26 de ani pe 13 mai a declarat ca vrea sa-si arate respectul si recunostinta pentru regizorul canadian David Cronenberg nu doar pentru ca l-a distribuit in filmul Cosmopolis, ci si pentru ca i-a dat sansa de a incepe o noua perioada in cariera sa - una post Twilight. Actorul pare incapatanat sa arate ca nu e doar un star de box office cu cele 2.7 miliarde de dolari stranse de cele 4 filme din Saga Amurg, ci si un artist matur care va debuta in acest an in competitia de la Cannes.

Robert Thomas Pattinson s-a nascut pe  13 mai 1986, in Londra. La varsta de 15 ani, s-a implicat in teatru cu ajutorul Companiei de Teatru Barnes. Dupa ce a acumulat experienta in spatele scenei, s-a apucat de actorie.


Robert Pattinson s-a facut cunoscut pe marile ecrane la varsta de 19 ani, cand s-a alaturat francizei Harry Potter in filmul "Harry Potter si Pocalul de Foc" (2005), in rolul lui Cedric Diggory, reprezentantul oficial al Hogwarts la Turnirul celor Trei Vrajitori.

 


Pattinson a continuat cu "Harry Potter si Ordinul Phoenix" (2007). Si-a inceput cariera cu adevarat cu un rol in filmul lui Uli Edel, "Sword of Xanten/ Ring of the Nibelungs" (2004) alaturi de Sam West si de Benno Furmann. A mai aparut si in filmul regizorului Oliver Irving "How to Be/ Cum sa fii" (2008), premiat la Festivalul de Film Slamdance cu Mentiunea speciala de onoare, la categoria Film narativ. Pattinson a interpretat rolul lui Salvador Dali in "Little Ashes" (2008), in regia lui Paul Morrison.

 

Insa adevarata lovitura a dat-o cu seria Twilight, in care il joaca pe vampirul Edward Cullen, de care se indragosteste adolescenta muritoare, Bella (Kristen Stewart). Pentru acest rol, Pattinson s-a luptat cu 5000 de candidati. Daca la inceputul seriei castiga 2 milioane de dolari, salariul sau a crescut la 12 milioane pentru cel mai recent film din Saga:Amurg, Twilight:Breaking Dawn - Part 1.

 

In 2012 insa, actorul e gata pentru cel mai mare pas din cariera sa:  va putea fi vazut in Cosmpolis, regizat de David Cronenberg, unul dintre cele mai asteptate filme de la Cannes.

"Mi-a placut enorm de mult scenariul, dar am avut niste indoieli pentru ca nu stiam daca ma pot ridica la nivelul asteptarilor, daca pot sa duc un astfel de rol. Dar mi-am zis, ce naiba, daca oamenii vor sa te angajeze, accepti. Sa filmez Cosmopolis alaturi de Cronenberg a schimbat ceva in mine si mi-a dat mai mult curaj".


Regizat de David Cronenberg, Cosmpolis este inspirat de romanul cu acelasi nume al lui Don DeLillo. Robert Pattinson il va interpreta pe Eric Packer, un tanar si prosper om de afaceri care isi risca intreaga avere cand pariaza intr-o zi la bursa impotriva yen-ului japonez. Insa noul sau plan de afaceri este foarte apoape de a avea consecinte fatale.

Actiunea are loc pe parcursul unei singure zile intr-o limuzina luxoasa cu care Packer se plimba prin Manhattan cu scopul de a ajunge la o frizerie ca sa se tunda. Calatoria sa prin oras este impiedicata de blocaje de trafic, de vizita presedintelui american in metropola, de o inmormantare a unui star de muzica rap si de un protest violent.

 


Povestea este un studiu al ideii de capitalism intr-o metropola din viitor. Romanul este o reinterpretare moderna a celebrului Ulysses de James Joyce.Din distributia filmului mai fac parte Marion Cotillard, care va fi sotia lui Packer, si Paul Giamatti care va intra in pielea unuia dintre urmaritorii barbatului.

Robert Pattinson va aparea in fiecare scena din film, iar regizorul canadian a spus ca niciodata nu s-a indoit de abilitatile actorului: "Da, mi s-a parut interesant in Twilight si il mai vazusem in Remember Me si Little Ashes si sunt convins ca are ceva special si este perfect pentru rolul lui Eric Parker. Este un rol greu si el apare in fiecare scena. Nu am mai facut un film pana acum in care actorul principal sa apara in continuu pe ecran. Distribuirea unui actor intr-un rol tine de intuitie, nu exista reguli sau instructiuni" a spus Cronenberg, citat de US Weekly.


Actorul este extraordinar de incantat de noul sau proiect, dar si de faptul ca regizorul canadian i-a oferit o sansa sa demonstreze ca e talentat: "Nu am lucrat niciodata cu un scenarist atat de increzator in abilitatile sale. Daca era blocat intr-o scena, facea altceva, cu suflet. Am memorat scenariul ca pe o piesa de teatru." a mai spus Pattinson.

 

"Trec printr-o perioada in care incerc sa imi dau seama ce anume pot sa realizez ca actor. Si imi dau seama ca va fi dificil, avand in vedere trecutul pe care il am ca actor. Dar David e un om care nu tine cont de asa ceva. Fac 26 de ani si ma sperie gandul ca sunt atragator pentru fetite de 13 ani. Sunt curios cum se vor schimba lucrururile" a adaugat actorul.

Fanele innebunite dupa star vor avea ocazia sa il mai vada o singura data in rolul lui Edward, care l-a transformat intr-o celebritate si l-a imbogatit peste noapte. In noiembrie se va lansa ultimul film Twilight: Saga Amurg: Zori de Zi - Partea II


Sursa foto: Premiere

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies