marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Rocky, votat de britanici cel mai bun film de sport din istorie

Inainte de deschiderea Olimpiadei de la Londra, mii de fani britanici au votat pe site-ul de entertainment digitalspy.co.uk cel mai bun film cu tema inspirata din lumea sportului.

Rocky, votat de britanici cel mai bun film de sport din istorie

Filmul  Rocky lansat in 1976 si cu Sylvester Stallone, Talia Shire si Burt Young in distributie, a fost ales de 19% dintre votanti si s-a clasat pe locul 1 in topul preferintelor, fiind urmat de documentarul Senna (2010) si comedia Cool Runnings (1993)


Recompensat cu 10 nominalizari la Oscar in 1977 printre care pentru cel mai bun film, cea mai buna regie si cel mai bun montaj, Rocky este cea mai valoroasa ecranizare dintre cele sase realizate, care spun povestea celui mai faimos boxeur din istoria cinematografiei. Sylvester Stallone a gasit drumul spre gloria absoluta dupa ce acest film a inceput sa ruleze in cinematografele de pe tot globul, personajul sau creand o adevarata isterie in rindul fanilor filmelor de actiune.


Clasicul Rocky a inspirat o intreaga natiune datorita povestii de succes a unui om obisnuit care infrunta toate vitregiile vietii. Rolul unui boxeur sarac, de mana a doua care face meciul vietii sale a depasit granitele unui film si a devenit o lectie de viata.  Fiecare se regaseste mai mult sau mai putin in personajul Rocky Balboa, fiecare dintre noi are momente in care este subestimat si luat peste picior. La final, Stallone ca si Rocky a castigat ceva mai pretios decat banii - respectul tuturor.


"Rocky inseamna mandrie, reputatie si a reusi sa nu fii inca un golan in cartier" - Stallone.

Topul celor mai bune filme inspirate din sport:

1. Rocky
2. Senna
3. Cool Runnings
4. Bend it Like Beckham
5. Chariots of Fire
6. The Karate Kid
7. Escape to Victory
8. The Mighty Ducks
9. Million Dollar Baby
10. Raging Bull

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies