marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Gerard Depardieu ajunge Presedintele FIFA in noul sau film: actorul va juca rolul fondatorului Cupei Mondiale la fotbal

Actorul francez Gerard Depardieu il va interpreta pe Jules Rimet, fondatorul primei Cupe Mondiale la fotbal, din 1930, si fost presedinte al Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA), au anuntat, joi, reprezentantii editurii Editions du Passage, citati de AFP.

Gerard Depardieu ajunge Presedintele FIFA in noul sau film: actorul va juca rolul fondatorului Cupei Mondiale la fotbal

Romancierul Jean-Paul Delfino si cineastul Frédéric Auburtin vor scrie scenariul acestui film, al carui titlu provizoriu este "F2014", au precizat reprezentantii aceleiasi edituri.

In ianuarie, Gérard Depardieu s-a intalnit cu Sepp Blatter, actualul presedinte al FIFA, care il invitase pe starul francez sa asiste la ceremonia de inmanare a trofeului Balonul de Aur 2012.Filmarile pentru acest proiect cinematografic despre cea mai mare federatie sportiva din lume, creata in 1904, vor debuta in iunie 2013 si vor avea loc in Europa, Africa si America de Sud, cu un an inainte de urmatoarea Cupa Mondiala, care se va derula in Brazilia.
 

 

Gérard Depardieu este unul dintre cei mai cunoscuti actori francezi pe plan international si are la activ peste 100 de filme in care a jucat, inclusiv cele din seria "Asterix", insa in ultima vreme a tinut prima pagina a ziarelor din motive care nu au legatura cu cariera artistica.  Gérard Depardieu a castigat numeroase premii de-a lungul prestigioasei lui cariere in cinematografie, inclusiv o nominalizare la Oscar, pentru memorabilul rol din "Cyrano de Bergerac", si un premiu Globul de Aur, pentru rolul sau din filmul "Cartea verde".


Recent, actorul francez a fost prezent in Romania pentru a participa la filmarile pentru lungmetrajul "Condamnat la viata", de Bogdan Dreyer, care au fost realizate la Sighisoara, Saschiz, Bucuresti si Mogosoaia. Filmul a fost lansat in cinematografele romanesti pe 14 martie.

 

Sursa: Mediafax.ro
 



Modifică setările cookies