marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Roman Polanski, ovationat 10 minute la Festivalul de la Zurich. Si-a cerut scuze public tinerei pe care a abuzat-o sexual

"Mai bine mai tarziu decat niciodata" a declarat regizorul franco-polonez  Roman Polanski care a fost premiat pentru intreaga cariera la Festivalului de Film de la Zurich.

Roman Polanski, ovationat 10 minute la Festivalul de la Zurich. Si-a cerut scuze public tinerei pe care a abuzat-o sexual

Cineastul a fost ovationat de cei prezenti la eveniment timp de 10 minute. In varsta de 78 de ani, Roman Polanski trebuia sa primeasca acest premiu in 2009. Acum 2 ani politia elvetiana l-a asteptat pe Roman Polanski chiar pe aeroportul din Zurich, iar regizorul a fost arestat imediat dupa ce a coborat din avion pe baza unor acuzatii de pedofilie, care au tinut multa vreme prima pagina a presei internationale.


Regizorul si-a cerut scuze public fata de Samantha Geimer, tanara pe care a abuzat-o sexual acum 33 de ani (pe atunci aceasta avea 13 ani) prin intermediul unui documentar prezentat la Festivalului de Film de la Zurich.


"Este o dubla victima: a mea si a presei!" a declarat regizorul premiat cu Oscar. Documentarul inititualt "Roman Polanski: A Film Memoir"  produs de prietenul sau, Laurent Bouzereau, si turnat in timp ce regizorul se afla in regim de arest la domiciliu in Elvetia spune opiniile lui Polanski fata de evenimentul care a reprezentat o pata uriasa in cariera sa. Subiectul documentarul a fost tinut secret de catre organizatorii festivalului.


Cel mai recent film regizat de Roman Polanski, intitulat Carnage, in care joaca Kate Winslet, Jodie Foster, Christoph Waltz si John C. Reilly, a avut premiera pe 1 septembrie, la Festivalul de Film de la Venetia si a strans cele mai bune recenzii primite de regizor de la Pianistul incoace.


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies