marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Romani premiati la Festivalul de la Locarno: Adrian Sitaru cel mai bun regizor, Bogdan Dumitrache cel mai bun actor

Filmul "Din dragoste, cu cele mai bune intentiii", de Adrian Sitaru, a primit premiile pentru cea mai buna regie si cel mai bun actor intr-un rol principal, acordat lui Bogdan Dumitrache, sambata, la gala Festivalului de Film de la Locarno 2011.

Romani premiati la Festivalul de la Locarno: Adrian Sitaru cel mai bun regizor, Bogdan Dumitrache cel mai bun actor

Juriul competitiei oficiale, prezidat de producatorul de film portughez Paulo Branco, a decis ca Adrian Sitaru sa primeasca premiul pentru cea mai buna regie , iar actorul Bogdan Dumitrache a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal.


"Din dragoste, cu cele mai bune intentii" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Adrian Sitaru, urmand peliculei "Pescuit sportiv".


Filmul spune povestea lui Alex (Bogdan Dumitrache), un personaj destul de nevrotic. Dupa ce mama lui (Natasa Raab) este internata in spital in  urma unui accident vascular cerebral, viata lui Alex iese de pe fagasul normal. La spital, Alex se gaseste prins intr-un spectacol burlesc plin de personaje neasteptate si evenimente surprinzatoare. Incercand sa gestioneze situatia tinand cont de sfaturile tuturor celor din jurul lui, el isi imagineaza noi scenarii in care mama lui ar putea fi ranita. In timp ce aceasta pare sa se simta bine, Alex face o serie de greseli si totul din dragoste, cu cele mai bune intentii.

La Festivalul de la Locarno au fost prezenti regizorul Adrian Sitaru, actorii Bogdan Dumitrache, Natasa Raab, Alina Grigore, producatorul Ada Solomon, coproducatorul Monica Lazurean-Gorgan si directorul de imagine Adrian Silisteanu.


 

Sursa: Mediafax

Sursa foto: Getty


Galerie foto


Modifică setările cookies