marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Romania, din nou in atentia marilor festivaluri: "Aferim" de Radu Jude, selectionat in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Berlin

Filmul  "Aferim!", in regia lui Radu Jude, a fost selectat in competitia oficiala a Festivalului International de Film de la Berlin 2015, care se va desfasura in perioada 5 - 15 februarie.

Romania, din nou in atentia marilor festivaluri: Aferim de Radu Jude, selectionat in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Berlin

"Aferim!" este singurul film romanesc selectat in competitia oficiala a Berlinalei, alaturi de productii precum "Queen of Desert" (regia Werner Herzog), "Taxi" (regia Jafar Panahi), "Knight of Cups" (regia Terrence Malick), "Eisenstein in Guanajuato" (regia Peter Greenaway).


Din distributia peliculei fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comanoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminita Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sirbu, Adina Cristescu, Serban Pavlu, Gabriel Spahiu si Dan Nicolaescu.

 

"Aferim!", in regia lui Radu Jude, este un film istoric a carui actiune are loc in tara Româneasca a inceputului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu), cauta un rob fugar (Cuzin Toma).
 

Scenariul filmului este scris de Radu Jude si Florin Lazarescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul ii apartine lui Catalin Cristutiu, sound design-ul este semnat de Dana Lucretia Bunescu, costumele au fost realizate de Dana Paparuz, scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanta Vintila-Ghitulescu, iar producator este Ada Solomon.


Cea mai recenta prezenta a unui film românesc in competitia oficiala a Festivalului de la Berlin a fost inregistrata in urma cu doi ani, când "Pozitia copilului", produs de Ada Solomon si regizat de Calin Peter Netzer, a câstigat trofeul Ursul de Aur.

 

Aici gasiti lista completa a filmelor participante la Festivalul de Film de la Berlin, editia din 2015


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies