marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Romania la Festivalul de Film de la Berlin 2011

Cinematografia romaneasca va fi reprezentata la cea de-a 61-a editie a Berlinalei de doua filme de scurt-metraj prezente in competitia Berlinale Shorts 2011: "15 Iulie" (R. Cristi Iftime) si "Apele tac" (R. Anca Miruna Lazarescu).

Romania la Festivalul de Film de la Berlin 2011

"15 Iulie" spune povestea a doi tineri care decid sa petreaca un weekend la Brasov. Fata isi convinge prietenul sa treaca si pe la bunica ei, unde isi descopera tatal intr-o ipostaza mai putin obisnuita. In rolurile principale se regasesc actorii Adrian Titieni si Lorena-Andrada Zabrautanu.

In "Apele tac", a carei actiune se petrece in Romania anului 1986, Gregor si Vali vor sa fuga din tara, trecand Dunarea inot, spre partea sarba. Pentru a fi sigur de reusita fugii, Gregor are o singura conditie: Vali trebuie sa isi lase sotia in urma. Filmul este o co-productie Filmallee (Germania) Strada Film si ii are in rolurile principale pe Toma Cuzin, Andi Vasluianu si Patricia Moga.

Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc va fi prezenta pentru a patra oara consecutiv cu un stand romanesc in Berlinale Film Market, organizat in cadrul Festivalului International de Film de la Berlin (10-20 februarie 2011).


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies