marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Russell Crowe debuteaza ca regizor cu un film despre un mare actor de comedie

Russell Crowe va debuta ca regizor cu un film despre viata si cariera actorului american de stand-up comedy Bill Hicks.

Russell Crowe debuteaza ca regizor cu un film despre un mare actor de comedie

 

Starul australian de origine neozeelandeza planuia initial sa interpreteze el insusi rolul principal, dar a decis in cele din urma sa devina regizorul acestui proiect cinematografic. Filmul va fi produs pe baza unui scenariu scris de fostul lui coleg de scoala Mark Staufer.

 


Productia filmului va incepe in 2013."Viata lui Bill Hicks a fost tragic de scurta, dar spectaculos de interesanta. Scenariul a trecut prin mai multe transformari si vom intra in productie anul viitor. Este un rol urias pentru oricine, poate cu atat mai mult pentru faptul ca regizorul filmului este un actor premiat cu Oscar, asa cum este Russell Crowe", a declarat Mark Staufer.


William Melvin "Bill" Hicks a fost un actor american de stand-up comedy, critic al societatii civile contemporane si muzician. Show-urile sale constau in general in discutii despre societate, religie, politica, filosofie si diverse subiecte de interes personal. Discursurile lui erau adeseori controversate si nu ezitau sa paseasca in domeniul comediei negre. Atat in spectacolele, cat si in interviurile sale, Bill Hicks critica adeseori consumerismul, superficialitatea, mediocritatea si banalitatea din mass-media si din cultura populara americana, pe care le considera drept instrumente ale clasei conducatoare, create pentru "a-i mentine pe oameni prosti si indiferenti".


Bill Hicks a murit din cauza unui cancer pancreatic in 1994, la varsta de 32 de ani.Acesta nu va fi primul proiect regizoral pentru Russell Crowe, intrucat renumitul actor a regizat deja cateva scurtmetraje, dar si cateva videoclipuri ale sotiei sale, cantareata Danielle Spencer.

Russell Crowe, care s-a nascut in Noua Zeelanda, dar a crescut in Australia, a castigat, in 2001, premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal pentru prestatia din "Gladiatorul", primind alte doua nominalizari la premiile Academiei americane pentru rolurile din "Scandal in industria tutunului/ The Insider" (1999) si "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind" (2001).

 


Sursa: Mediafax
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies