marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

S-au descoperit filme naziste 3D din 1936!

Regizorul australian Philippe Mora sustine ca a descoperit doua filme 3D din perioada Germaniei naziste. Acestea au o durata de 30 de minute fiecare si au fost realizate in anul 1936 - cu 16 ani mai devreme decat aparitia primului format de acest gen in Statele Unite .
 

S-au descoperit filme naziste 3D din 1936!

Potrivit publicatiei The Guardian, descoperirea s-a produs gratie cercetarilor sale pentru un documentar despre metodele nazistilor de manipulare a opiniei publice. Potrivit lui Mora, filmele au o calitate exceptionala si au fost produse intr-un studio independent, ce lucra pentru ministerul propagandei condus de Goebbels.

Titlurile celor doua scurt-metraje sunt “So Real You Can Touch It” si “Six Girls Roll Into Weekend”. In perioada respectiva, filmele de acest gen erau clasificate drept “Raum film”, adica “filme in spatiu”. Mora sustine ca denumirea lor a creat confuzie, acesta fiind motivul pentru care nu au fost gasite pana acum. Totodata, el este convins ca multe alte filme de acest gen sunt inca ascunse in Germania sau in alte tari.

De asemenea, producatorul a declarat ca aceasta este confirmarea faptului ca germanii erau cu mult inaintea americanilor din punct de vedere tehnic. Filmele stereoscopice (cu imagine in relief) nu si-au castigat popularitatea in SUA decat in anul 1953, odata cu lansarea “House of Wax” a lui Andr de Toth.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies