marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sa inceapa nominalizarile pentru decernarea premiilor Oscar 2011!

Numaratoarea inversa pentru cea de-a 83-a gala a premiilor Oscar a inceput! Academia Americana de Film a trimis deja buletinele de vot catre cei aproape 6.000 de membri care vor alege filmele si artistii ce vor concura pentru celebrele trofee, decernate pe 27 februarie, la Los Angeles.

Sa inceapa nominalizarile pentru decernarea premiilor Oscar 2011!

In fiecare an, inainte de a alege cele 10 productii care se vor afla in cursa nominalizarilor pentru cel mai bun film, membrii celebrei Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) trebuie sa aleaga din totalitatea filmelor calificate pentru fiecare distinctie. Anul acesta, se pare ca 248 de pelicule au fost selectate, numarul lor fiind mai mic fata de alti ani.

Pentru a intruni conditiile de participare, un film trebuie sa respecte mai multe reguli, printre care: sa aiba lansarea comerciala intr-unul din cinematografele din Los Angeles pana pe 31 decembrie, si sa ruleze consecutiv, de sapte ori la rand, sa aiba o durata mai mare de 40 de minute si sa fie regizat pe pelicula cinematografica de 35 sau 70 de mm, sau intr-un format digital accepta.

Buletinele de vot trimise membrilor Academiei trebuie returnate pana pe 14 ianuarie, cu 11 zile inainte ca anuntarea oficiala a nominalizarilor, pe 25 ianuarie.

Cea de-a 83-a gala a premiilor Oscar va avea loc pe 27 februarie la Kodak Theatre din Los Angeles si va fi prezentata de Anne Hathaway si James Franco.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies