marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Salma Hayek a purtat torța olimpică la Paris

Într-una dintre tradițiile premergătoare Jocurilor Olimpice, actrița și femeia de afaceri mexicană a avut onoarea de a purta torța olimpică la trecerea acesteia prin Palatul Versailles.

Salma Hayek a purtat torța olimpică la Paris
Numărătoarea inversă a început. Astăzi se va da startul Jocurilor Olimpice Paris 2024. Și, în timp ce ultimele pregătiri sunt finalizate, călătoria de trei luni a torței olimpice și-a încheiat drumul prin Franța, după ce a trecut prin mâinile Prințului Albert de Monaco și ale soției sale, Prințesa Charlène, dar și prin cele ale actriței Salma Hayek.
 
„Regina Salma Hayek a intrat în Versailles” – cu această frază afectuoasă, contul oficial al Jocurilor Olimpice a anunțat că actrița mexicană a avut onoarea de a purta flacăra olimpică. La rândul său, prin intermediul rețelelor sale sociale, actrița – franțuzoaică prin adopție, prin căsătoria cu celebrul afacerist François Pinault, a împărtășit momentul spunând: „Mă pregătesc să particip la ștafeta torței olimpice la Paris! Simt entuziasmul și unitatea pe care le aduc Jocurile Olimpice”.

 

Anul acesta, flacăra olimpică a fost aprinsă pe 16 aprilie în Sanctuarul din Olympia, Grecia, unde au avut loc primele Jocuri Olimpice, iar de acolo călătorit spre orașul gazdă. Călătoria torței până în Franța a durat aproape 80 de zile și a trecut prin mâinile a 10.000 de purtători.
 
Fără îndoială, Salma Hayek a fost dublu onorată, în primul rând pentru că a fost aleasă să poarte un simbol milenar și, în al doilea rând, pentru că a purtat-o prin una dintre cele mai impresionante clădiri-monument din Franța, Palatul Versailles, ca parte a ceremoniilor de deschidere a celei de-a XXXIII-a Olimpiade.


 
Deci, de ce a fost ales Hayek? În acest an, organizatorii Jocurilor au inclus celebrități pentru a purta torța, ceea ce subliniază efortul de a reflecta diversitatea culturală și incluziunea, arătând un sentiment de comunitate globală. Alegerea fiecărui purtător de torță creează o punte între națiuni și promovează un mesaj de pace și solidaritate care definește spiritul olimpic.
 
Respectând codul vestimentar, o ținută sport albă, actrița mexicană în vârstă de 57 de ani a pășit prin iconica Sală a Oglinzilor din maiestuosul Palat de la Versailles.



 

 
Pe lângă, Salma Hayek, și Snoop Dog a fost invitat să poarte flacăra olimpuică. Pentru a spori entuziasmul din jurul ceremoniei de deschidere, prezența lui Lady Gaga și a lui Céline Dion alimentează zvonurile privind o extravaganță muzicală fără precedent, un duet magnific, care va marca și mult promisa revenire a lui Dion pe scenă, de la dezvăluirea cruntului diagnostic de persoană rigidă.
 
Cert e că va fi un eveniment istoric, deoarece, pentru prima dată, ceremonia de deschidere va avea loc în afara unui stadion, urmând să se desfășoare pe emblematicul râu Sena, care traversează orașul.
 
FOTO: Instagram

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies