marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sambata, la CineTePrinde, Pro Cinema propune un exercitiu de imaginatie: “Dogville”

Dogville”, filmul lui Lars von Trier difuzat la Pro Cinema pe 31 mai de la ora 23.00, nominalizat la premiul Palme d’Or la festivalul de film de la Cannes in 2003 si in 2004 nominalizat la premiul Cesar, propune o intoarcere la lucrurile simple, departe de stralucirea costumelor si locatiilor hollywoodiene. Concentrat pe jocul actorilor, ramasi dezgoliti in absenta decorurilor care sa ascunda orice urma de ezitare, “Dogville” face un apel la imaginatie: cata incredere poate sa aiba cineva intr-un lucru pe care nu-l vede si nu-l poate atinge, la fel de abstract ca increderea in oameni?
Sambata, la CineTePrinde, Pro Cinema propune un exercitiu de imaginatie: “Dogville”


Nicole Kidman, castigatoare a Oscarului in 2003 pentru “Orele”, Lauren Bacall, nominalizata la Oscar in 1997 pentru “Cele doua fete ale dragostei”, James Caan si Paul Bettany isi unesc fortele intr-un film care ignora normele Hollywood-ului si testeaza rezistenta valorilor umane.

Frumoasa Nicole Kidman, care dupa ce a castigat Oscarul si-a asumat riscul de a face un film atipic in regia lui Lars von Trier, marturiseste ca nu este usor sa lucrezi cu regizorul danez, dar compensatiile artistice sunt nemarginite.

“O zi este de basm, urmatoarea de cosmar, atunci cand lucrezi cu Lars. Intr-o zi este delicat, in alta te biciuie emotional, in functie de ce sentimente vrea sa scoata din tine. Nu-ti dai seama pe moment ce ti se intampla, dar dupa un timp realizezi ce putere are asupra ta”, spune Kidman despre stilul lui Lars von Trier de a-si motiva actorii.

Intrebata intr-un interviu cum a suportat umilintele la care Grace, personajul ei, era supusa in film, inlantuita, batuta si transformata in sclava, Kidman isi aminteste: “Pentru mine a fost o surpriza, pentru ca nu am stiut ce urma sa se intample. Ma gandeam ca o sa ne prefacem si ca scenele vor parea false, dar chingile au fost reale si am simtit si eu umilinta lui Grace”.

Un film despre natura schimbatoare a oamenilor, despre egoism, frica, umilinta si despre sansele dragostei de a rezista intr-un mediu potrivnic, “Dogville” cucereste telespectatorii Pro Cinema prin trairile intense ale personajelor jucate de o distributie impresionanta.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Înapoi în Vestul Sălbatic, pe Drumul dreptății, cu Christian Bale și Russell Crowe

Unul dintre cele mai bune western-uri, „3:10 to Yuma” este a doua ecranizare a povestirii lui Elmore Leonard, prima fiind lansată exact cu o jumătate de secol înainte, în 1957.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies