marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sâmbătă seară te invităm la un film de Oscar, Forma Apei

O poveste fantastică, de la regizorul Guillermo del Toro, a cărei acțiune se petrece în timpul războiului rece din America, în jurul anului 1962.

Sâmbătă seară te invităm la un film de Oscar, Forma Apei
Guillermo del Toro, consacrat ca unul dintre primele nume în regia de filme fantasy, semnează regia filmului „Forma Apei“/„The Shape of Water“, o poveste de dragoste între o tânără mută şi un umanoid ieşit din ape. 
 
Filmul nu e în tradiţia sumbră a producțiilor lui Del Toro, fiind plasat într-un peisaj oniric inspirat din Baltimore-ul anilor 1960. În laboratorul guvernamental ascuns în care lucrează, singuratica Elisa (Sally Hawkins), care este o femeie de serviciu mută, este prinsă într-o viață izolată. Viața ei se schimbă pentru totdeauna când ea și colega ei, Zelda (Octavia Spencer), descoperă un experiment secret. E vorba despre o creatură umanoidă (Doug Jones) ce poate respira atât în apă, cât şi pe uscat, care a fost capturată în America de Sud de către americani.


 
Prizonieră într-una din sălile securizate ale laboratorului, creatura stârnește emoții unice în inima Elisei, care decide să-l elibereze.
 
Bizareria poveştii de dragoste şi dedesubturile atracţiei dintre eroul uman şi cel neuman se dizolvă cumva în atmosfera fantastică pe care Guillermo del Toro o construieşte minuţios, cu scenografie atrăgătoare, efecte speciale şi muzica lui Alexandre Desplat.


 
În plus, muțenia Elisei, locul ei în societate, captivitatea creaturii și conversațiile sunt tot atâtea modalități prin care regizorul del Toro amendează rasismul, homofobia, misoginia și xenofobia societății.
 
Cu 4 premii și alte 9 nominalizări Oscar, plus alte 2 Globuri de Aur, 3 premii BAFTA și Leul de Aur la festivalul de la Veneţia, filmul „Forma Apei“ se poate lăuda cu actori precum Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon şi Doug Jones, însă esenţa filmului e provocarea de a arunca publicul într-o lume nemaivăzută.


 

Filmul „Forma Apei“/„The Shape of Water“ este difuzat la Pro Cinema sâmbătă seară de la ora 22:15.

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies