marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Samuel L. Jackson, cel mai profitabil actor din istorie. Ce incasari record au avut filmele sale

Samul L. Jackson, unul din cei mai populari actori de culoare de la Hollywood, a fost declarat de catre Cartea Recordurilor ca fiind cel mai profitabil actor din istorie. Filmele sale au strans in total 7.4 miliarde de dolari.

Samuel L. Jackson, cel mai profitabil actor din istorie. Ce incasari record au avut filmele sale

Actorul, in varsta de 64 de ani, a jucat in peste 100 de filme de-a lungul carierei si a fost nominalizat la Oscar pentru rolul sau din Pulp Fiction

Filmele cu cele mai mari incasari in care a jucat Samuel L. Jackson sunt Jurassic Park (914 milioane de dolari), Pulp Fiction (212 milioane de dolari) si seria de prequel-uri Star Wars (2.4 miliarde de dolari).

Samuel L. Jackson a fost dintotdeauna un actor extrem de activ, avand o medie de patru filme lansate in fiecare an. In 2010, a aparut in 6 filme, in 2011 joaca in 4, iar pentru 2012 pregateste 3 filme.

Jackson este cunoscut pentru faptul ca joaca deseori roluri de dur, care injura excesiv sau personaje rebele care nu sunt agreate, dar intotdeauna carismatice si inteligente.

In 1997, revista Empire l-a inclus in topul celor mai mari 100 staruri de film din toate timpurile, iar el s-a clasat pe locul 44.

A fost dependent de droguri, insa in urma tratamentului urmat intr-o clinica de dezintoxicare, a reusit sa isi invinga dependenta, chiar cu doua saptamani inainte de a juca rolul unui drogat in Jungle Forever (1991).

Interpretarea lui a personajului Jules Winnfield  din Pulp Fiction a fost inclusa pe lista celor mai bune 100 de interpretari din istorie, Samuel L. Jackson clasandu-se pe locul 44 in topul alcatuit de revista Premiere.

Samuel L. Jackson ramane singurul actor care a primit premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar la Festivalul de la Cannes. Aceasta categorie nu exista in cadrul festivalului, dar in 1991, membrii juriului au fost atat de impresionati de prestatia sa in "Jungle Fever", incat au decisa sa ii ofere acest premiu. Pana in acest an, 2011, nici un alt actor nu a mai primit acest premiu in cadrul Fesitivalului de Film de la Cannes.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies