marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Saptamana Globurilor de Aur: care sunt cei 9 actori care au impresionat anul trecut cu rolurile lor senzationale

Duminica spre luni noaptea are loc cea de-a 69-a editie a Globurilor de Aur. 6 dintre cele mai bune filme din acest an se aflla in competitie, dar adevarata lupta se da la categoriile cel mai bun actor in rol principal in drama si cel mai bun actor in rol principal intr-o comedie/musical, unde competitia este foarte stransa.

Saptamana Globurilor de Aur: care sunt cei 9 actori care au impresionat anul trecut cu rolurile lor senzationale

Cel mai bun  actor in rol principal intr-o drama

 

George Clooney, The Descendants

In 2011, George Clooney a demonstrat inca o data cat de talentat este si i-a uimit pe toti cu forta sa actoriceasca atat in thriller-ul politic The Ides of March, dar cel mai mult in drama The Descendants, regizata de Alexander Payne si inspirata din romanul scris de Kaui Hart Hemmings.

The Descendants spune povestea avocatului Matt King (George Clooney) un tata care incearca din rasputeri sa fie aproape de cele doua fiice instrainate ale sale, dupa ce sotia sa are un accident si ajunge in coma. Matt se zbate sa se apropie de fiicele sale si incearca sa se impace cu ideea ca nevasta sa il insala. Intre timp este presat de familie sa vanda terenul mostenit din Hawaii unei agentii imobiliare care vrea sa construiasca apartamente de lux.

George Clooney ofera unul dintre cele mai bune roluri ale sale si are poate, cele mai multe sanse la Globul de Aur. Prestatia lui Clooney a fost laudata de toti marii critici, iar Roger Ebert a fost impresionant nu numai de talentul sau, dar si de inteligenta lui Clooney, care-l ajuta sa fie atat de convingator in rolul unui tata debusolat.


Leonardo DiCaprio, J. Edgar


Leonardo DiCaprio pare sa fie actorul cu cele mai bune alegeri in cariera in ultimii ani. Desi nu toate filmele in care joaca au fost pe gustul criticilor, asa cum se intampla si in cazul de fata, interpretarile sale au fost intens laudate. De la pustiul teribil care le innebunea pe tinere in Titanic, astazi Leonardo DiCaprio a ajuns unul din cei mai respectati actori de la Hollywood, care a avut curajul sa ii dea viata celui mai puternic om din lume, J. Edgar Hoover, cel care a a pus bazele FBI-ului.

J. Edgar, regizat de celebrul Clint Eastwood, este o biografie a lui J. Edgar Hoover - fondatorul Federal Bureau of Investigation (FBI), considerat un adevarat erou al luptei impotriva criminalitatii in America.J. Edgar Hoover omul care reprezentat fata legii in America timp de 50 de ani era temut si respectat in egala masura, insa in spatele usilor ascunde secrete care i-ar fi distrus imaginea, cariera si viata.

Cu acest rol, Leonardo DiCaprio a ajuns la a opta nominalizare la Globurile de Aur din cariera lui. A castigat o singura data, pentru rolul din Aviatorul, in 2005.


Michael Fassbender, Shame


Numit actorul revelatie al anului 2011, Michael Fassbender este unul dintre cei mai hipnotizanti actori ai momentului, cu o capacitate incredibila de a se transpune in pielea personajelor sale, tot mai diverse. Dupa ce a jucat in patru filme de succes in 2011 (X-men: First Class, Jane Eyre, Haywire, A Dangerous Method) , spre sfarsit de an, actorul german cu origini irlandeze i-a impresionat pe critici cu rolul din Shame, in care ii da viata lui Brandon, un tanar de 30 de ani din Mannhatan, care se lupta cu dependenta de sex, intr-o lume in care cedarea in fata impulsurilor este un lucru comun.

Steve McQueen, regizorul dramei emotionante Shame, l-a numit nu numai un actor desavarsit, ci un artist adevarat. Cu aproape un an in urma era un actor cvasi necunoscut. Pana si regizorul David Cronenberg cu care a lucrat in acest an declara ca desi nu este un actor cunoscut publicului larg se afla la portile gloriei internationale. Seducator, curajos, fascinant si extrem de talentat, Michael Fassbender este noul rising star de la Hollywood.

Ryan Gosling, The Ides of March

In ultimii doi ani a atras din ce in ce mai mult atentia iubitorilor de film cu interpretari fantastice si roluri bine lucrate. Ryan Gosling, australianul de 31 de ani a lasat demult in spate imaginea din serialul Tanarul Hercule. Actorul a primit in 2012 doua nominalizari la Globurile de Aur pentru cel mai bun actor in rol de drama in The Ides of March si cel mai bun actor in rol de comedie in Crazy,Stupid,Love. Trebuie sa mentionam insa ca  face un rol mare si in drama Drive al lui Nicolas Winding Refn.Ryan Gosling are vreo 36 de replici tot filmul, insa pelicula a impresionat puternic deopotriva pe critici si pe cinefili. In The Ides of March ofera un rol seducator in ipostaza unui secretar de presa al unui candidat la presedintie aflat la prima lui cursa electorala care se trezeste prins intr-o serie de masinatiuni, tradari si scandaluri.

Brad Pitt, Moneyball


Brad  Pitt a iesit si el la rampa in acest an cu un rol care i-a adus multe laude si a cincea nominalizare din cariera la Globurile de Aur. In drama Moneyball, Brat Pitt creeaza un personaj complex, inventiv care realizeaza ca sportul ca orice joc prespune ceva mai mult decat bani.

Moneyball este inspirat dintr-o poveste adevarata - aceea a fostului jucator de baseball Billy Beane care, nereusind sa fie cel mai bun pe teren conform propriei stachete, renunta si devine manager al echipei Oakland Athletics. Insa in campionatul din 2002, Billy se confrunta cu o situatie foarte problematica: cei mai buni jucatori parasesc echipa, atrasi de salariile oferite de marile cluburi. Jucatorii care raman sunt nevoiti sa se multumeasca cu o treime din salariu.
 

 

Cel mai bun actor in rol principal intr-o comedie sau musical


Jean Dujardin, The Artist

Umor dezarmant, sex-appeal si sarm in stare pura, in cateva cuvinte  - Jean Dujardian actorul francez premiat la Festivalul de la Cannes in acest an pentru rolul fascinant din The Artist , o pelicula ce aduce un omagiu filmelor mute din anii '20.  Actorul a starnit o adevarata furtuna toamna trecuta in Statele Unite unde a atras atentia tuturor, de la fani la producatori si criticii de film cu un rol in care se bazeaza mai mult pe forta expresiva a gesturilor, mimicii si a dansului.

Transformat  formidabil de o mustata in stil Clark  Gable, Jean Dujardin joaca rolul lui George Valentin, o vedeta a filmului mut care este lovit dur de schimbarile din industria cinematografica, atunci cand apare sunetul. Pe masura ce filmele sonore castiga teren, celebritatea lui scade, iar Valentin isi pierde tot succesul, traind doar din gloria trecuta. In timp ce cariera sa coboara vertiginos, cea a lui lui Peppy Miller (interpretata de frantuzoaica Berenice Bejo) este in plina ascensiunea: tanara ajunge de la un fan infocat al lui Valentin, unul dintre cele mai mari staruri hollywoodiene.

Brendan Gleeson, The Guard

Brenda Gleeson este unul din cei mai versatili actori de la Hollywood, care are in CV de invidiat, alcatuit din drame exceptionale si pana la blockbustere ca Harry Potter. In 2011, actorul irlandez i-a impresionat pe toti cu rolul din The Guard in care il interpreteaza pe sergentul Gerry Boyle,  un politist dintr-un oras micut irlandez cu o personalitate agresiva, un simt al umorului subversiv si un hobby pentru prostituate,care incepe sa isi piarda orice urma de interes pentru slujba sa. Dar acest lucru se va schimba cand la usa sa veni agentul FBI Wendell Everett, iar cei doi se vad obligati sa lucreze impreuna pentru a rezolva cazul.

Brendan Gleeson se afla la a treia nominalizare la Globurile de Aur din cariera.

Joseph Gordon-Levitt, 50/50

La 30 de ani, americanul Joseph Gordon-Levitt a primit a doua nominalizare din cariera la Globurile de Aur ( pe prima a obtinut-o in 2010 cu (500) Days of Summer). Rolul din pelicula 50/50 cu care i-a impresionat acum pe critici este cel al unui tanar de 27 de ani care descopera din senin ca este bolnav de cancer si ca cea mai buna modalitate de a lupta cu boala este sa o tratezi cu umor si sarcasm. 50% comedie, 50% drama, filmul regizorului Jonathan Levine este in primul rand o poveste despre compasiune.


Ryan Gosling, Crazy, Stupid, Love.

Ryan Gosling a reusit in 2011 sa primeasca 2 nominalizari la Globul de Aur, una pentru cel mai bun actor intr-o drama, The Ides of March, dar si pentru rolul din comedia Crazy, Stupid, Love, unde il joaca pe Jacob Palmer (Ryan Gosling), un tip tanar, elegant si cu mai multa priza la femei, care il ia sub aripa sa pe Cal (Steve Carell), un barbat aflat in pragul divortului si care habar n-are cum sa intre in gratiile doamnelor.

Acest rol nu numai ca i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur, dar a cucerit inimile a milioane de fane. Desi acesta este primul sau rol de comedie, Ryan Gosling demonstreaza ca un actor talentat e capabil sa joace la fel de bine si in drame, dar si in comedii.


Owen WilsonMidnight in Paris

Desi parea neasteptata colaborarea dintre Woody Allen si Owen Wilson, actorul american a reusit sa faca un rol minunat in Midnight in Paris, cea mai recenta bijuterie marca Woody Allen. Owen Wilson a fost atat de convingator in rolul unui barbat american care se indragosteste de frumusetea Parisului la miezul noptii, incat criticii au fost si ei fascinati de interpretarea actorului.Aceasta este prima sa nominalizare la Globurile de Aur din cariera si, desi are o concurenta grea la trofeu, rolul din Midnight in Paris ramane unul din cele mai bune din cariera sa.

 



Modifică setările cookies