marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Saptamana Oscarurilor: Midnight in Paris al lui Woody Allen a fost ales cel mai bun scenariu original al anului

Woody Allen a castigat marele premiu pentru cel mai bun scenariu original cu Midnight in Paris, in timp ce Alexander Payne a fost recompensat pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru  The Descendants la gala premiile WGA  2012 - Sindicatul scenaristilor americani.

Saptamana Oscarurilor: Midnight in Paris al lui Woody Allen a fost ales cel mai bun scenariu original al anului

Castigatorii WGA au reprezentat intotdeauna un bun indicator pentru viitorul film premiat cu Oscar. Castigatorii categoriei "cel mai bun scenariu original" de la WGA Awards si Oscar au coincis in 11 din ultimii 17 ani.


In 2011, cu comedia romantica Midnight in Paris Woody Allen a revenit la stilul sau deosebit care l-a facut celebru si a oferit o noua bijuterie cinematografica. Midnight in Paris a fost numit de critici un film fermecator, un omagiu adus artei si vietii insasi. Pe langa fascinantul Paris, spectatorii se vor indragosti de personajele carismatice, pe care nu le poti uita mult timp dupa ce vezi filmul.


The Descendants este primul lungmetraj la care Payne lucreaza ca scenarist si regizor dupa 7 ani iar rezultatele sunt spectaculoase. Bazat pe romanul lui Kaui Hart Hemmings, The Descendants spune povestea avocatului Matt King (George Clooney) un tata care incearca din rasputeri sa fie aproape de cele doua fiice instrainate ale sale, dupa ce sotia sa are un accident si ajunge in coma.

Matt se zbate sa se apropie de fiicele sale si incearca sa se impace cu ideea ca nevasta sa il insala. Intre timp este presat de familie sa vanda terenul mostenit din Hawaii unei agentii imobiliare care vrea sa construiasca apartamente de lux.

In cadrul galei, serialele Breaking Bad si Modern Family au fost recompensate pentru cel mai bun scenariu de drama respectiv comedie.
 

La categoria "cel mai bun scenariu original" s-au batut comediile "50/50" (Will Reiser), "Bridesmaids" (Annie Mumolo si Kristen Wiig), "Midnight in Paris" (Woody Allen), "Win Win" (Tom McCarthy) si "Young Adult" (Diablo Cody).

La categoria "cel mai bun scenariu adaptat" au fost nominalizate urmatoarele filme: "The Descendants" (Alexander Payne, Nat Faxon si Jim Rash, pe baza romanului omonim scris de Kaui Hart Hemming), "The Girl With the Dragon Tattoo" (Steven Zaillian, pe baza romanului scris de Stieg Larsson), "The Help" (Tate Taylor, pe baza romanului scris de Kathryn Stockett), "Hugo" (John Logan, pe baza romanului "The Invention of Hugo Cabret" de Brian Selznick) si "Moneyball" (Steven Zaillian, Aaron Sorkin si Stan Chervin, pe baza romanului scris de Michael Lewis).


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies