Miercuri, scenaristii si producatorii au purtat o ultima runda de negocieri, in incercarea de a evita greva.
Scenaristii de cinema si televiziune, ale caror contracte expira joi la pranz, ameninta cu greva daca drepturile lor nu sunt protejate si daca noile lor revendicari nu sunt satisfacute.
Scenaristii reclama mai ales un control mai mare asupra drepturilor de autor in ceea ce priveste difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere. Acestia doresc un procentaj mai mare din drepturile de autor asupra operelor difuzate pe DVD si extinderea tarifelor sindicale si a avantajelor sociale asupra reality show-urilor.
Negocierile, care s-au desfasurat in prezenta unui mediator, au loc intre reprezentantii Sindicatului scenaristilor americani (Writers Guild of America - WGA) si atotputernicul Sindicat al producatorilor americani (Alliance of Motion Picture and Television Producers - AMPTP).
Producatorii au respins cererile scenaristilor, explicand ca programele difuzate pe internet nu pot fi considerate inca niste produse rentabile.
Daca negocierile esueaza, programele posturilor de televiziune americane ar putea fi afectate incepand de joi la pranz.
In 1988, scenaristii de la Hollywood au facut greva timp de 22 de saptamani, iar conflictul a pagubit studiourile americane cu suma aproximativa de 500 de milioane de dolari. Potrivit primarului orasului Los Angeles, Antonio Villaraigosa, este de parere ca, in prezent, pierderile provocate de greva s-ar dubla. Villaraigosa a indicat ca este "nelinistit" din cauza grevei.
Premiantă în premieră după o carieră de invidiat, actrița a primit recunoașterea breslei în uralele spectatorilor, dar și a familiei sale de acasă.