marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Se implinesc 30 de ani de la Knight Rider, serialul care l-a facut star pe David Hasselhoff. Uite cum arata actorul care i-a dat voce faimoasei masini inteligente KITT

Inainte de a se transforma intr-un salvamar inconjurat de cele mai sexy fete, David Hasselhoff se aventura in cele mai periculoase locuri alaturi de masina sa speciala, KITT, in serialul hit "Knight Rider" care in 2012 face 30 de ani de la lansare.

Se implinesc 30 de ani de la Knight Rider, serialul care l-a facut star pe David Hasselhoff. Uite cum arata actorul care i-a dat voce faimoasei masini inteligente KITT

14 imagini cu actorii din Knight Rider: vezi galerie foto!

Creat si produs de Glen A. Larson, serialul a devenit imediat un hit dupa ce a fost lansat in 1982. Knight Rider a fost un succes atat prin ideea originala a serialului, dar si datorita personajelor simpatice. David Hasselhoff a dat lovitura cu acest rol, care i-a adus si premiul People Choice Award in 1982 si i-a deschis portile spre o cariera internationala de succes.


Insa, fanii serialului au fost cu adevarat fascinati de K.I.T.T, un model sport de Pontiac Trans-Am modificat care a costat 100.000 de dolari pentru a fi construit. Capabil sa vorbeasca, K.I.T.T. oferea unele din cele mai amuzante replici ale show-ului si avea o personalitate proprie extrem de simpatica.  Este poate cea mai faimoasa masina inteligenta din cinematografie.


Daca va intrebati ce s-a intamplat cu celebra masina la 30 de ani de la lansarea serialului, e bine de stiut ca showul a folosit 4 modele de masini la filmari. Cea utilizata cel mai des a fost cumparata in 1997 de un coletionar din California pentru 150.000 de dolari. Acesta s-a chinuit mult timp sa-i restabileasca vechea glorie iar in 2007 a scos-o la licitatie. Dupa noile norme, ar fi ilegal ca masina sa fie condusa pe strazile din SUA.

Cat de tare esti la filme? Fa aici quiz-ul Procinema si arata-ne ca esti specialist in filme!


Povestea serialului a cucerit imediat milioane de fani. Un batran miliardar il salveaza pe detectivul Michael Long (David Hasselhoff), dupa ce este impuscat in fata, si ii ofera acestuia o noua identitate si un nou nume: Michael Knight . Astfel, viata lui Michael se va schimba complet: se va lupta pentru dreptate si va avea un nou partener, super-masina K.I.T.T. (Knight Industries Two Thousand).  In aventurile sale Michael era ajutat si de Devon Miles (Edward Mulhare). Pontiacul modificat si imbunatatit, pe langa faptul ca poate lansa aruncatoare de foc si poate atinge o viteza extraordinara, are si o alta calitate deosebita: poate vorbi. In celebrele scene, in care K.I.T.T apare conducandu-se singura, in realitate masina era condusa de un cascador camuflat in interiorul scaunului soferului.


 

William Daniels este actorul care si-a imprumutat vocea timp de 4 ani, cat a durat serialul. Actorul american, care juca in acea perioada in "Knight Rider" dar si in serialul "St. Elsewhere", si-a dorit sa nu se cunoasca faptul ca el si-a imprumutat vocea pentru K.I.T.T.

David Hasselhoff si William Daniels s-au cunoscut la 6 luni dupa ce au inceput sa lucreze la Knight Rider. Pana atunci, Hasselhoff nu stia cum arata cel care ii oferea vocea masinii sale din show. Actrita americanca Patricia McPherson a jucat rolul lui Bonnie Barstow, femeia care intretinea si repara super-masina K.I.T.T.

Pe durata filmarilor au fost distruse in medie intre 5 -9 masini pe sezon. Modelele Trans-Am au fost vandute producatorilor de catre General Motors pentru 1 dolar fiecare, iar modificarile costau 18.000 de dolari.

Datorita succesului fenomenal pe care serialul din 1982 l-a avut, au urmat mai multe spin-off-uri si cateva filme. Code of Vengeance si Team Knight Rider au fost cele doua spin-off-uri de scurta durata inspirate de Knight Rider, dar care n-au avut mare succes.

Patricia McPherson                                                            William Daniels( vocea lui K.I.T.T.)  

In 1991, a fost lansat filmul Knight Rider, un sequel al show-ului de televiziune Knight Rider, in care si-au reluat rolurile David Hasselhoff si Edward Mulhare. Desi n-a fost foarte bine primit de public, in 1994 s-a facut al doilea film inspirat de serial, "Knight Rider 2010", care a fost pus la zid din cauza faptului ca nu avea aproape nici o legatura cu show-ul si producatorii au fost acuzati ca se folosesc de numele Knight Rider pentru a-i creste popularitatea.

In 2008, cei de la NBC au venit cu scenariul pentru un episod "backdoor pilot". Val Kilmer si-a imprumutat vocea pentru K.I.T.T. pentru primul episod, insa serialul a fost anulat dupa 17 episoade. Ben Silverman a declarat ca a fost inspirat de succesul filmului Transformers din 2007 pentru a readuce la viata povestea din Knight Rider.

In 2008, compania Mio Technology a creat un sistem GPS inspirat de film, pentru pretul de 270 de dolari, si care are logo-ul show-ului si este folosita vocea lui William Daniels.
 

 

 

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies