marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Seară dedicată lui Hellboy, eroul scăpat din Infern

Două filme vă vor ține în suspans în această seară de duminică, „Hellboy 2: Armata de aur“ și „Hellboy: Chemarea întunericului“.

Seară dedicată lui Hellboy, eroul scăpat din Infern
Este interesant cum un erou cu o asemenea înfățișare șocantă, inspirat din benzile desenate Dark Horse, a putut deveni atât de popular. Practic, el este un demon crescut din copilărie, după ce a fost invocat și salvat de naziști, crește și devine un apărător al forțelor întunericului. Dar în spatele acelei înfățișări monstruoase, cu coarne, piele roșie, corp masiv și coadă, se află un suflet bun, iubitor de pisici.

În „Hellboy 2: Armata de aur“/„Hellboy: Golden Army“ (2008), Hellboy continua să lupte de partea binelui și să ducă la îndeplinire misiunile primite de la Biroul de Cercetări Paranormale și Apărare. Atunci când un Nuada, un prinț al întunericului, amenință să subjuge omenirea, trezind o armată străveche pentru a o trimite să invadeze pământul, numai Hellboy îl poate opri, salvând omenirea de la pieire.

 

După alt deceniu, Hellboy revine în centrul acțiunii în „Hellboy: Chemarea întunericului“/„Hellboy: Rise of the Blood Queen“ (2019), când umanitatea este pusă din nou de niște vrăjitoare medievale, consoarta lui Merlin și Regina Nimue, dispuse să folosească farmece vechi de mii de ani pentru a-i distruge pe oameni.

 

Acțiunea începe la Pro Cinema, duminică de la ora 20:30 și este continuată de la ora 23:00.Modifică setările cookies