marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Secretul Keirei Knightley pentru cel mai greu rol din cariera sa: votca pentru scenele socante de sex din A Dangerous Method

Keira Knightley a dezvaluit practicile mai putin ortodoxe pentru prestatia sa din A Dangerous Method un film in care a fost apreciata la Festivalurile de Film de la Venetia si Toronto.

Secretul Keirei Knightley pentru cel mai greu rol din cariera sa: votca pentru scenele socante de sex din A Dangerous Method

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Actrita britanica joaca alaturi de Michael Fassbender si Viggo Mortensen, intr-o pelicula indrazneata despre un triunghi amoros celebru: Carl Jung, Sigmund Freud si Sabine Spielrein, o pacienta tratata de isterie.

Aflata la Toronto pentru a-si promova filmul, Keira a oferit cateva interviuri in care a vorbit cat se poate de deschis despre unul din cele mai grele roluri din cariera cel din A Dangerous Method , care i-ar putea aduce a doua nominalizare la Oscar.

Inital, actrita a refuzat oferta lui David Cronenberg, regizorul filmului, din cauza scenelor "riscante". Pana la urma, a acceptat rolul si a trecut si de momentele mai putin placute, dupa ce a baut cateva shot-uri de votca, care au ajutat-o sa filmeze secventele  de sex.

Filmul urmareste in pragul primului Razboi Mondial relatia turbulenta dintre neurologul austriac Sigmund Freud (Viggo Mortensen) si psihiatrul elvetian Carl Jung (Michael Fassbender) - parintii psihanalizei moderne - si Sabina Spielrein ( Keira Knightley) femeia care ii invrajbeste.


Pentru rolul din  A Dangerous Method, Keira Knightley s-a pregatit serios si s-a documentat inainte de a incepe filmarile: "Nu mai auzisem de Sabine pana atunci, sigur ca auzisem de Jung si Freud. Dar nu stiam foarte multe despre viata lor. Asa ca imediat cum am primit propunerea, l-am sunat pe Christopher Hampton [scenaristul de la Atonement si de la A Dangerous Method] si i-am cerut ajutorul" a povestit actrita pentru Hollywood Reporter.


Sabine este o pacienta isterica, asa ca actritei britanice i-a fost destul de greu sa ajunga la acea stare pentru a reda cat mai bine personajul: "Am stat cateva ore in baie si incercam sa descopar ce atitudine trebuie sa adopt, ce fata trebuie sa am pentru a o reda cat mai credibil. Am vrut sa arat tulburator, derutata, cred ca era foarte important sa fie socanta aparitia mea. Chiar si cand citeam scenariul, unele lucruri mi se pareau incredibile, chiar credeam ca nu o sa creada nimeni unele din scenele si starile prezente in film, dar sunt reale."


Ceea ce a facut-o pe Keira sa refuze la inceput rolul, au fost scenele de sex explicite si tulburatoare, pe care nu credea ca va fi in stare sa le faca: "Cand am citit prima data scenariu, am fost fascinata, plus ca imi doream sa lucrez din nou cu David [ David Cronenberg, regizorul filmului]. Dar cand am dat peste acele scene de sex cu comportament violent, mi-am zis ca nu pot sa fac asta. Ma gandeam ca or sa fie peste tot pe internet, ca nu voi mai scapa de acele imagini. L-am sunat si am refuzat. I-am explicat cat de mult imi plac proiectul si personajele, dar ca nu ma simt capabila sa filmez acele secvente. El mi-a explicat ca acele scene nu sunt gratuite si nici nu se vor a fi sexy, ci pur si simplu este vorba de un tratament clinic. Am incercat sa inteleg rostul lor si pana la urma am acceptat" a mai spus Keira.



Desi a acceptat sa filmeze scenele mai putin confortabile, actrita a trecut cu greu peste ele si a avut nevoie de un "imbold": "Nu m-a batut nimeni, in acea scena in care apar batuta la fund, Michael ( Fassbender) de fapt lovea o cutie. Chiar i-am spus lui inainte de a incepe sa filmam <<Am bodyguarzi afara, daca ma atingi, iti vor rupe picioarele>>. Iar el mi-a raspuns calm: <<Keira,esti legata de pat.Nu prea esti in masura sa spui asta.>>. Si cam asa era. Asa ca am trecut peste moment cu cateva shot-uri de votca pe care le-am baut inainte, iar la final am baut cateva pahare de sampanie pentru a sarbatori faptul ca nu mai trebuie sa le filmez".
 

A Dangerous Method  este unul din cele mai apreciate filme din aceasta toamna, atat actorii cat si regizorul, primind numai critici pozitive din partea specialistilor.
 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies