marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Seria "Titanic", cu Dragos Bucur in distributie, are premiera pe postul american ABC, pe 14 aprilie

Miniseria "Titanic", care prezinta unul dintre accidentele cele mai cunoscute din istoria umanitatii, cu Dragos Bucur in distributie, va avea premiera pe reteaua americana de televiziune ABC, pe 14 aprilie, informeaza stitchkingdom.com.

Seria Titanic , cu Dragos Bucur in distributie, are premiera pe postul american ABC, pe 14 aprilie

Pe 14 aprilie vor fi difuzate primele trei episoade, de la ora 20.00 la ora 23.00, iar ultimul episod va fi difuzat pe 15 aprilie, la 100 de ani de la scufundarea navei Titanic.

Filmarile au avut loc anul trecut la Budapesta. Din echipa miniseriei fac parte scenaristii Julian Fellowes ("Gosford Park", "Downton Abbey") si producatorul Nigel Stafford Clark ("Bleak House"). Din distributie fac parte, printre altii, Geraldine Somerville ("Harry Potter") si Perdita Weeks ("The Tudors").

Dragos Bucur a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, sectia Actorie si a inceput sa joace la teatrul Podul, sub indrumarea profesorului Catalin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat in numeroase piese si a predat actoria in facultati de teatru si film.

Primele roluri de film au fost in "Marfa si banii", regizat de Cristi Puiu (selectat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001) si "Furia" lui Radu Muntean, pentru care a primit premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineastilor din Romania.

Dragos Bucur a jucat si in urmatoarele lungmetraje ale lui Radu Muntean: "Hartia va fi albastra" (2006), "Boogie" (selectat in sectiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2008) si in "Marti, dupa Craciun" (selectat in sectiunea Un Certain Regard la Cannes in 2010).


Dragos Bucur a jucat rolul principal si in lungmetrajul "Politist, adjectiv", in regia lui Corneliu Porumboiu (Premiul Juriului si premiul FIPRESCI in sectiunea Un Certain Regard, Cannes, 2009). Tot in regia lui Corneliu Porumboiu, Dragos Bucur a mai jucat in scurtmetrajele "Visul lui Liviu" (2003) si "Post telefonic suspendat temporar" (2002), urmate de "Apa" (2006), in regia lui Constantin Popescu, si de filmul de debut al regizoarei Cristina Ionescu, "Dupa ea" (2007).

In televiziune, dupa cateva emisiuni pe care le-a realizat sau le-a produs, actorul a jucat in serialul politist "Baieti buni" (Pro TV, 2004), urmat de filmele TV "Contra Timp" (2008) si "Contra Timp 2" (2009), in regia lui Jesus del Cerro.
In 2010, Bucur a fost selectat in programul Shooting Stars din cadrul Festivalului de Film de la Berlin, program care promoveaza in fiecare an cei mai buni zece tineri actori europeni.

Recent, Dragos Bucur a aparut in filmul "The Way Back" de Peter Weir, alaturi de Colin Farrell, iar vineri seara va avea premiera un nou film in care joaca acesta, "Nasa/ The Godmother".

Sursa: Mediafax.ro


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies