marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Seth Rogen si Judd Appatow isi apara filmele dupa ce o jurnalista de la Washington Post a scris ca tanarul care a facut macel in California ar fi influentat de comediile lor

Sambata seara, America a fost zguduita de un nou atac armat al unui tanar care a ucis 6 oameni la intamplare si apoi s-a sinucis. Tragedia i-a socat din nou pe americani si chiar a dus la discutii aprinse din nou, despre cum influenteaza filmele tinerii din ziua de azi. Astfel, un critic de film de la Washington Post a scris in editorial ca filme precum cele pe care le fac actorul Seth Rogen si regizorul Judd Appatow "sunt toxice".

Seth Rogen si Judd Appatow isi apara filmele dupa ce o jurnalista de la Washington Post a scris ca tanarul care a facut macel in California ar fi influentat de comediile lor

Elliot Roger, autorul atacului armat de sambata, dintr-un oras universitar din California, este fiul unuia dintre regizorii care au lucrat la "Jocurile foamei". Tanarul de 22 ani a deschis focul in mai multe puncte din oras, de la volanul masinii sale. A ucis 6 oameni si ranit alti 7, inainte ca politia sa-l gaseasca si pe el mort in masina, scriu Huffington Post.


"Maine este ziua pedepsei, ziua in care ma voi razbuna pe umanitate.''Asta a spus Elliot Rodger, tanarul care ar fi deschis focul sambata in noua puncte din orasul Isla Vista. Era in masina si de fiecare data incetinea si tragea la intamplare. Ann Hornday, jurnalist la Washington Post, a scris un editorial la cateva zile dupa tragedie, in care critica Hollywood-ul si filme ca cele produse de Seth Rogen si Judd Apatow.


"De generatii intregi, industria de entertainment a fost controlata de barbati albi, care si-au proiectat visele escapiste si fanteziile lor, printre care si misoginismul. Furia lui Elliot Rodger este un rezultat al propriilor tulburari, dar arata si cat de toxice pot fi filmele sexiste in aceasta cultura. Cati baieti studenti urmaresc filme ca <<Neighbors>> si se simt precum Rodger, adica marginalizati pe nedrept in scoala si dezamagiti ca viata nu inseamna doar sex si placere, asa cum prezinta filmele astea? Cati tineri traiesc cu falsa impresia ca viata trebuie sa urmeze reteta filmelor lui Judd Apatow, in care adolescentul rebel ramane intotdeauna cu fata, insa finalul fericit nu i se aplica si in viata reala si sunt dezamagiti?

 

 

Daca gramatica universului cinematografic este plin de violenta, cu continut sexual si cu personaje macho - datorita acestor presedinti executivi care dau unda verde unor proiecte care confirma propriile viziuni si dorinte, atunci nimeni nu ar trebui sa mai fie surprins atunci cand unii tineri isi exprima frustrarile si aceste impulsuri deriva din film direct in viata reala".
 

Autoarea a fost asupru criticata pentru modul in care abordeaza problema, lipsa de informare si stilul lipsit de lucidiatate, incercand sa justifice actiunile unui tanar bolnav psihic printr-o falsa influenta pe care ar putea-o avea filmele asupra tinerilor.

 

Seth Rogen, ce care a avut rol principal in comedia Neighbors, si Judd Appatow, regizorul cunoscut pentru comedii ca "The 40-Year-Old Virgin (2005), Knocked Up Knocked Up (2007),  This Is 40 This Is 40 (2012) si  Pineapple Express Pineapple Express (2008), au reactionat imediat pe Twitter, acolo unde au criticat-o dur pe jurnalista de la Washington Post. Neighbors a avut un succes fenomenal la public si a strans aproape 200 de milioane de dolari.


 

"Articolul tau este total dezinformat si nerealist. Este o prostie sa sustii faptul ca daca eu intr-un film am succes la fete atunci asta il va influenta pe un tanar cu probleme psihice sa iasa si sa faca macel" a scris Seth Rogen. La fel a comentat si Judd Appatow, care isi apara filmele

 

Politia a catalogat incidentul drept o crima in masa si analizeaza mai multe mesaje video pe care agresorul le-ar fi publicat pe internet. In ultimul, vorbeste timp de sapte minute, dand o explicatie uluitoare pentru gestul pe care avea de gand sa-l faca: ''Voi, fetelor, n-ati fost niciodata atrase de mine. Nu inteleg de ce, dar va voi pedepsi pe toate''. Familia tanarului s-ar fi adresat politiei in urma cu cateva saptamani, speriata tocmai de mesajele video publicate de el pe internet.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies