marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Shirley Temple a murit: povestea celei mai tinere actrite recompensata cu premiul Oscar

Actrita americana Shirley Temple a murit la varsta de 85 de ani, din cauze naturale, luni, in locuinta ei din Woodside, California, informeaza bbc.co.uk.

Shirley Temple a murit: povestea celei mai tinere actrite recompensata cu premiul Oscar

Considerata o legenda a Hollywoodului, Shirley Temple a murit la varsta de 85 de ani, a anuntat, marti dimineata, familia artistei, potrivit bbc.co.uk.


Actrita a devenit celebra inca din copilarie, in anii 1930, gratie rolurilor interpretate in filmele "Bright Eyes", "Stand Up and Cheer" si "Curly Top".


Actrita a murit, luni, in resedinta sa din Woodside, California, din cauze naturale. "Era inconjurata de membrii familiei sale si de persoanele care o ingrijeau", se afirma in comunicatul emis de familia artistei.

 

 

Shirley Temple a fost unul dintre cei mai populari copii-vedeta de la Hollywood si a obtinut primul ei rol la varsta de trei ani.

 

 

 


A castigat un Oscar special in 1935, la varsta de sase ani. Pana in prezent, Shirley Temple a ramas cea mai tanara persoana recompensata cu premiul Oscar.

 


Calitatile sale de cantareata, dansatoare si actrita i-au adus admiratia a milioane de fani din lumea intreaga. A jucat in total in 43 de lungmetraje, insa a intampinat dificultati in a-si mentine cariera la acelasi nivel dupa ce a devenit adulta si s-a retras din industria cinematografica in 1950, la varsta de 22 de ani.

 

Ea se afla pe locul 18 in topul celor mai mari actrite din istorie, conform Institutului American de Film.
 

 

Sursa foto: Getty

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies