marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Silviu Purcărete a cerut să fie retras de pe lista nominalizărilor UNITER

Unul dintre cei mai importanți regizori ai teatrului românesc vrea să fie scos de pe lista nominalizaților, în urma reacțiilor negative a unor regizori tineri.

Silviu Purcărete a cerut să fie retras de pe lista nominalizărilor UNITER
Gala Premiilor Uniter de anul acesta se va desfășura sub semnul controversei. Și asta pentru că mai mulți cineaști tineri au criticat juriul UNITER și modul în care acesta a făcut nominalizările pentru anumite categorii din competiție, după ce regizoarea Carmen Lidia Vidu a transmis o scrisoare deschisă, etichetată #nucapitulez, în care cerea ca tinerii din breasla actoricească să-și facă auzită vocea.
 
Concret, sunt amendate excluderea generației de regizori, excluderea totală a femeilor de la premiile principale, validarea abuzului prin prezența regizorului Andriy Zholdak la secțiunea Cea mai bună regie și Bullying-ul în timpul repetițiilor la teatru.
 
 

Ca urmare a acestei scrisori deschise, regizorul Silviu Purcărete a trimis o altă scrisoare către UNITER, care apoi a fost publicată pe Facebook, în care cerea ca în schimbul nominalizării sale să fie numit un alt regizor tânăr. Sesizând natura cererii sale, regizorul Tudor Giurgiu a comentat online că nu vârsta este importantă, ci calitatea spectacolului.

 

 
Eugen Jebeleanu, de pildă, a ridicat o altă problemă, întrebându-se dacă un regizor care face parte din Senatul UNITER poate fi și nominalizat, făcând referire la Radu Afrim, aflat pe lista nominalizărilor cu spectacolul ”Seaside Stories”.
 
Nici actorul Alexandru Repan nu a scăpat de săgețile tinerilor, aceștia remarcând că a fost colaborator al Securității – fapt pentru care UNITER a și retras nominalizarea sa.

FOTO: pagina personală

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies