marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Singura femeie premiata cu Oscar pentru regie promite sa uimeasca din nou in acest an: "Zero Dark Thirty va fi un film surprinzator, credibil si impresionant"

Actrita Jessica Chastain e pe urmele lui Osama Bin Landen in "Zero Dark Thirty", regizat de Kathryn Bigelow, unul dintre cele mai controversate filme din 2012.

Singura femeie premiata cu Oscar pentru regie promite sa uimeasca din nou in acest an: Zero Dark Thirty va fi un film surprinzator, credibil si impresionant

Dupa ce in urma cu cateva saptamani a aparut primul trailer-teaser pentru Zero Dark Thirty, acum fanii se pot bucura si de prima imagine cu Jessica Chastain din film. Actrita de 35 de ani va juca rolul unui agent CIA implicat in misiunea de capturare a celui mai periculos teorist din istorie. Filmul este anuntat de presa americana in cursa pentru Oscaruri in 2013.

 

 

Drama despre capturarea si uciderea lui Osama bin Laden a starnit curiozitatea tuturor; desi evenimentele au fost intens mediatizate, criticii si fanii sunt curiosi sa vada modul in care va expune Kathryn Bigelow actiunea. Bigelow a explicat si semnificatia titlului, care i-a intrigat pe multi de la inceput: "Este un termen militar folosit pentru primele 30 de minute de dupa miezul noptii, dar se refera si la misterul si spaima care au marcat intreaga operatiune, intinsa pe un deceniu".

 

.

 

 


"Cand spui o astfel de poveste, e intotdeauna o presiune mare pentru ca vrei sa-i onorezi pe oamenii care au fost acolo si sa-ti onorezi istoria. Nu vrei sa spui o poveste gresita. Filmul are unul dintre cele mai bune scenarii pe care le-am citit. Rolul meu este unul fenomenal iar distributia, una extraordinara" a declarat Jessica Chastain.

 

 

Kathryn Bigelow a colaborat inca o data cu scenaristul Mark Boal, cu care a mai lucrat la The Hurt Locker si spune despre acest film ca "este o poveste uimitoare despre triumf, dedicare, onoare si sacrificiu. Este vorba despre adevaratii eroi care au avut de indeplinit cea mai grea misiune din viata lor si care zi si noapte si-au riscat vietile. Asa ca trebuie sa spunem cu respect povestea acestor oameni" a spus Bigelow intr-un interviu acordat publicatiei Entertainment Weekly, care l-a numit cel mai controversat film al anului.

 

 


Scenaristul Mark Boal a declarat pentru Entertainment Weekly ce l-a atras la acest proiect:  "Sunt fascinat de oamenii care isi risca vietile in aceste misiuni periculoase pentru un bine suprem. Sunt niste eroi si sunt complet uimit si fascinat de lumea lor, complet diferita de tot ce stim noi. Capturarea lui Bin Laden este invaluita in mister, insa personal, vreau sa cred ca l-au prins." Creatorii filmului insista sa spuna ca nu este un film care sa omagieze decizia lui Obama ci este un studiu care le ofera oamenilor de rand o viziune asupra modului in care s-a operat aceasta misiune."



 

Scenaristul Mark Boal si regizoarea Kathryn Bigelow lucrau din 2008 la un film despre vanatoarea lui Bin Laden cu mult timp inainte ca acesta sa fie localizat. Cei doi au terminat la inceputul anului 2011 scenariul ce presupunea povestea evadarii lui Bin Laden de asediul americanillor in Tora Bora. Cu cateva zile inainte sa inceapa productia au primit vestea ca Bin Laden a fost ucis. Scenariul a fost aruncat si totul a inceput de la capat. "Din momentul in care am auzit ca Osama bin Laden a fost ucis, filmul la care lucram a devenit istorie. Noile evenimente au schimbat ideea filmului pentru totdeauna" a declarat Bigelow.


Bigelow a mai spus ca acest film nu ar fi fost posibil fara ajutorul lui Mark Boal care e un jurnalist de cariera. "Am facut o cercetare exhaustiva pentru acest film si am consumat foarte mult timp. Calitatile de investigator ale lui Mark si experienta sa ca jurnalist ne-au ajutat in aceasta munca complexa. Sunt multe piese din acest puzzle pe care le poti intelege doar daca faci o analiza profunda. Sper ca acest film sa spuna povestea uciderii lui Bin Laden intr-un mod pe care oamenii sa-l gaseasca surprinzator, credibil si impresionant. Nu este un documentar. Este un film. Si fiecare film dramatizeaza un pic lucrurile " a mai adaugat regizoarea.
 

Mark Strong in rolul unui ofiter CIA

 

Alaturi de Jessica Chastain, Kyle Chandler va interpreta un oficial CIA trimis in Pakistan, despre munca acestuia producatorii filmului au spus ca este cel mai periculos job din lume. Frati in viata reala Joel si Nash Edgerton sunt doi din cei 6 membri ai echipei SEAL care au zburat cu un elicopter "blackhawk" pentru a deschide focul asupra bazei lui Bin Laden din Abbottabad.

 

Vara trecuta, productia filmului care a costat 30 de milioane de $ a fost afectata de acuzele congresmenului Peter King care a cerut ca filmul Zero Dark Thirty sa fie supus unor investigatii si a acuzat administratia lui Obama ca a autorizat Pentagonul ca colaboreze cu cei de la Hollywood pentru a oferi informatii producatorilor filmului despre operatiunea impotriva lui Osama Bin Laden. Casa Alba a numit ridicole acuzatiile intr-un comunicat oficial.


 

Filmul despre misiunea celebrei Navy SEAL Team 6 este distribuit de Sony Pictures o parte a presei si politicienilor a sustinut ca filmul va urmari cresterea popularitatii lui Obama. Desi initial lansarea filmului a fost anuntata pentru luna noiembrie, alegerile prezidentiale au mutat-o pentru 19 decembrie 2012.



Kathryn Bigelow este prima femeie care a castigat un premiu Oscar pentru cea mai buna regie. Regizoarea in varsta de 59 de ani a primit pentru filmul sau "The Hurt Locker" si premiul Sindicatului regizorilor americani (DGA) si un premiu BAFTA, ea fiind nominalizata si la Globurile de Aur.


Printre creatiile sale cinematografice cele mai cunoscute se numara lungmetrajele "Near Dark/ Crepuscul" (1987) si "Point Break/ La limita extrema" (1991).

 

 

Sursa foto: EW


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies