marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Singurul copil actor in topul celor mai buni 50 de eroi SF din istorie: Henry Thomas si momentele magice din ET

Henry Thomas este singurul actor copil care a fost inclus in topul celor mai buni 50 de eroi SF din istorie, scrie site-ul denofgeek.com.

Singurul copil actor in topul celor mai buni 50 de eroi SF din istorie: Henry Thomas si momentele magice din ET

Actorul a ramas intiparit in memoria cinefililor datorita rolului Elliott din blockbusterul lui Steven Spielberg - E.T.: The Extra-Terrestrial, unde a jucat rolul unui baietel de 10 ani care se imprieteneste cu un simpatic extraterestru ajuns pe Terra si pe care il ajuta sa ajunga acasa.


Nominalizat la 2 Globuri de Aur pentru E.T.: The Extra-Terrestrial (1982) si Indictment: The McMartin Trial (1995), actorul a impresionat pe toata lumea cu rolul din ET ales cel mai bun film de familie din toate timpurile. Filmul, castigator a 4 Oscaruri, a petrecut sase saptamini in fruntea box office-ului nord-american si a avut incasari de 792,9 milioane de dolari pe plan mondial. Steven Spielberg a povestit ca tanarul Thomas l-a impresionat atat de mult la auditii incat l-a facut sa planga atunci cand a marturisit ca s-a gandit la cainele lui mort pentru a intra in atmosfera trista a filmului. "OK kid, you got the? job" i-a transmis acesta.



Nascut in Texas, Henry Thomas a stiut de la 5 ani ca vrea sa devina actor, iar in 1981 la 10 ani debuta in primul sau film - Raggedy Man, alaturi de Sissy Spacek . Un an mai tarziu primea un rol a carui impact cultural avea sa fie urias cel din ET unde si-a lansat cariera alaturi de o alta viitoare stea - Drew Barrymore. In ciuda adulatiei din jurul muncii sale, Thomas a mentinut un profil redus.

Steven Spielberg si Henry Thomas pe platourile de la ET


Diferit de ceilalti copii actori care au incetat sa mai apara in filme, Thomas a ramas activ participand la mici proiecte maturizandu-se in orasul sau natal din Texas. Cand a revenit din nou pe marele ecran la mijlocul anilor 90, a jucat intr-o varietate de proiecte.  De-a lungul carierei sale cinematografice a aparut intr-un numar de peste 40 de roluri in filme foarte cunoscute publicului de la ET la  All the Pretty Horses (2000), Gangs of New York (2002) si Legends of the Fall (1994).


Henry Thomas la 40 de ani

Actorul care si-a lansat si o cariera de muzician, a fost casatorit de doua ori, are un copil iar recent a putut fi vazut in serialul The Mentalist. In 2010 a intrat in atentie cu rolul din drama Dear John unde a jucat alaturi de Channing Tatum, Amanda Seyfried.


Celebrul moment din E.T. in care simpaticul extraterestru isi foloseste puterile telechinetice ca sa decoleze cu bicicleta si sa ajunga la OZN-ul alor sai a fost ales cea mai memorabila scena din filmele create de Universal. Secventa cu baietelul Elliott pedaland noaptea deasupra padurii pe fundalul Lunii pline si cu E.T. in cosuletul bicicletei este chiar momentul de climax al filmului.

Cum a fost filmata celebra scena


Henry Thomas, Robert MacNaughton si Drew Barrymore in 1982



 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies