marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Singurul film turnat langa un vulcan activ: 10 dintre cele mai periculoase locatii de filmat

Pentru a crea o poveste cat mai credibila, de multe ori, cei de la Hollywood aleg unele dintre cele mai neobisnuite locuri pentru a filma. Cel mai recent exemplu este filmul de 250 de milioane de dolari Prometheus, al lui Ridley Scott, ce va fi filmat la baza vulcanului Hekla, unul din cele mai periculoase din lume. Inaintea lui, si alte filme celebre au fost filmate in zone foarte periculoase.



The Abyss

Pentru ca povestea filmului aduce in prim plan o echipa care este nevoita sa caute un submarin nuclear, James Cameron a mers atat de departe incat filmarile au avut loc la o centrala nucleara abandonata de langa Carolina de Sud.



Mission Impossible: Ghost Protocol

Al treilea sequel din seria "Mission Impossible" se va lansa la sfarsitul anului 2011 si se asteapta a fi un film foarte spectaculos. Regizorul Brad Bird a filmat o scena de actiune in care Tom Cruise sta atarnat doar de un fir pe cea mai inalta cladire din lume, Burj Khalifa, din Dubai.


The Dark Knight

Blockusterul cu unul din cei mai iubiti supereroi, Batman, a oferit multe scene incredibile. Insa memorabila ramane o scena in care apare doar Christian Bale pe un colt al acoperisului cladirii Sears Tower, uitandu-se deasupra orasului Chicago. Panorama iti taie rasuflarea.

Gimme Shelter

Altamanto Free Concert trebuia sa fie unul din cele mai mari evenimente muzicale ( 300.000 de oameni au particiat) insa s-a transformat intr-un dezastru de proportii. Patru oameni au murit,  violente incredibile si o crima care a fost inregistrata pe camerele de filmat in timp ce Rolling Stones cantau pe scena. Regizorii Albert si David Maysles au filmat o parte din eveniment iar imaginile au fost incluse in filmul documentar Gimme Shelter (1970). Cameramanii si-au riscat viata la propriu.

Quantum of Solace


Ultima secventa din "Quantum of Solace", al doilea film pentru Daniel Craig, in rolul lui James Bond, este filmata in cel mai uscat loc din lume, desertul Atacama. Speram doar ca sarmantul James Bond sa fi avut niste cocktailuri aproape de el in timpul filmarilor.

Session 9

Daca ai filma un film despre un spital de nebuni, ce loc mai bun de filmari ar fi decat chiar un astfel de spital? Cel putin asa au candit producatorii horrorului "Session 9", ce a fost filmat intr-un azil abandonat din Massachusetts, despre care se spune ca ar fi fost primul loc unde ar fi fost facut o lobotomie.


Waterworld

Desi a fost considerat unul din cele mai mari esecuri, a avut un buget impresionant. In 1995, producatorii filmului au deci sa cheltuie cei mai multi bani din bugetul de 175 de milioane de dolari pentru a crea o mare artificiala langa Hawaii, dar s-a dovedit a fi un dezastru pentru ca au fost nevoiti sa amana filmarile de trei ori datorita amenintarii unui uragan.


The Blair Witch Project

Realizatorii filmului au dorit ca actorii sa fie cat mai credibili in rolurile lor si au creat pe platou conditii identice cu ceel prin care trec personajele lor. Asa ca actorii nu au avut parte de mancare si de somn pentru cateva zile, ba chiar au trebuit sa se mute din loc in loc, ceea ce i-a extenuat

Fitzcarraldo

Regizorul Werner Herzog, care a mai regizat si "Cave of Forgotten Dreams", ne-a demonstrat ca prefera locurile cat mai ciudate pentru filmarile sale. Dar "Fizcarralod" ocupa primul loc, fiind filmat in Peru, unde localnicii nativi s-au oferit sa il omoare pe actorul principal, Klaus Kinski care intra deseori in conflict cu regizorul. Momentul este explicat aici

The African Queen

Filmat in Congo, The African Queen a adus multe necazuri asupra actorilor. Cu Humprey Bogart si Katharine Hepburn in rolurile principale, filmul a fost amanat datorita malariei si dezinteriei care au afectat aproape toata distributia, mai putin pe regizorul John Huston si pe Humprey Bogart, care au baut whiskey si nu apa, cea care a fost sursa de transmite a bolii.


Modifică setările cookies