marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sophia Loren, la TIFF: Nu mi s-a intamplat niciodata sa cred ca sunt celebra, nici cand am luat un Oscar

Sophia Loren spune ca nu a crezut niciodata ca este celebra, nici macar atunci cand a fost recompensata cu marile premii ale cinematografiei mondiale.

Sophia Loren, la TIFF: Nu mi s-a intamplat niciodata sa cred ca sunt celebra, nici cand am luat un Oscar

"Niciodata nu te gandesti 'acum sunt celebra'. Daca ti se intampla asta, cariera ta s-a incheiat. Mereu trebuie sa iti spui ca tot ceea ce traiesti este ceva minunat, ca trebuie sa continui sa te dezvolti. Trebuie sa te dezvolti ca om, in primul rand, apoi in cariera ta. Dar nu mi s-a intamplat niciodata sa ma trezesc dimineata si sa spun 'Doamne, sunt o celebritate'. Nici cand am castigat Oscarul. Nici atunci nu stii asta", a afirmat celebra actrita, vineri, intr-o conferinta de presa, la TIFF.

Ea a vorbit despre oamenii cu care a lucrat, precum regizorul Vittorio de Sica sau Marcello Mastroianni, si a subliniat ca, pentru a fi un actor bun, este nevoie, in primul rand, de foarte multa munca.

Intrebata care este actrita sa preferata, Sophia Loren a adaugat ca o asemenea clasificare nu este un lucru usor. "In spatele unei actrite importante pe care tu crezi ca ai ales-o (ca fiind preferata ta - n.r.) trebuie sa existe o munca foarte interesanta, o munca grea. Daca ii vorbesti despre cat de grea e meseria asta cuiva care nu este din industrie, va spune 'nu vreau sa fac asta niciodata in viata mea'", a declarat ea.

"Eu am practicat meseria aceasta muncind foarte mult. Pentru mine, sa muncesc mult a insemnat sa imi sacrific fiecare zi din viata, iar eu fac asta de la 15 ani", a marturisit actrita a carei cariera va fi celebrata, sambata, la Gala TIFF.

"Sa fii actor este o munca grea. Sa fii actor inseamna sa traiesti emotii fantastice. Eu inca traiesc lucruri minunate", a adaugat ea. De asemenea, Sophia Loren este de parere ca doar scoala de cinema nu este de ajuns. "Eu nu am fost niciodata la scoala de actorie", a adaugat ea.

Actrita a vorbit despre colaborarea sa cu Marcello Mastroianni si Vittorio de Sica. De altfel, ea a spus ca filmul "Matrimonio all' italiana"/ "Casatorie in stil italian", pentru care a colaborat atat cu Mastroianni, cat si cu de Sica, este unul dintre preferatele sale. Loren a povestit ca lucrul cu Vittorio de Sica a fost "un miracol". "Cand lucram cu el, era incredibil. Oricine ar fi castigat un Oscar cu el", a spus ea.

 

Pelicula va rula in Festivalul International de Film Transilvania vineri, in prezenta actritei.

De asemenea, actrita a vorbit despre colaborarea cu fiul ei, Edoardo Ponti, pentru scurtmetrajul "Voce umana". "Am incercat sa uit ca sunt mama lui. Era greu cand ma uitam in ochii lui", a declarat ea.

Sofia Loren a precizat ca, in prezent, este foarte selectiva atunci cand alege rolurile din filmele viitoare. "Trebuie sa fie o capodopera", spune ea.

In cele sase decenii de cinema, Sophia Loren a jucat in aproape 100 de filme, lucrand indeaproape cu marii regizori ai vremii, de la Vittorio de Sica, George Cukor, Charlie Chaplin, Mario Monicelli si Ettore Scola la Robert Altman. Si-a inceput cariera de actrita in 1950, la varsta de 15 ani, iar primul sau rol important a fost in L'Oro di Napoli (1954) al lui De Sica. 'Peccato che sia una canaglia'/ "Too Bad She's Bad" (1954) a fost primul film alaturi de Marcello Mastroianni, actorul care avea sa ii devina un colaborator constant pe marele ecran.

La apogeul carierei sale, a fost platita cu un milion de dolari ca sa joace in 'The Fall of the Roman Empire' (1964). Ultima pelicula din lunga colaborare cu Vittorio de Sica a fost 'Il viaggio' (1974), in care a jucat alaturi de Richard Burton. Cea mai recenta aparitie a sa este intr-un scurtmetraj, 'Voce umana' (2014), regizat de unul dintre cei doi fii ai sai, Edoardo Ponti.

Sophia Loren a fost recompensata de-a lungul carierei si cu patru trofee Globul de Aur pentru World Film Favorite - Female, prestigiosul Cecil B. DeMille Award, un Premiu BAFTA si detine recordul de a fi distinsa cu sase Premii David di Donatello pentru cea mai buna actrita. In 1991, a fost onorata de Academia Americana de Film pentru intreaga cariera, fiind declarata o 'comoara a cinematografiei mondiale', iar in 1999 a fost recunoscuta de American Film Institute drept una dintre marile legende ale epocii de aur de la Hollywood. Mick Jagger si Keith Richards i-au dedicat o melodie - 'Pass the Wine (Sophia Loren)'.

Festivalul International de Film Transilvania se desfasoara intre 27 mai si 5 iunie 2016.
 


Galerie foto


Modifică setările cookies