marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sophie Marceau, portretul unei luptatoare: cea mai iubita actrita a cinema-ului francez nu poate sta la 46 de ani departe de James Bond

Timpul a uitat-o si a iertat-o pe una dintre cele mai frumoase femei din cinematografia franceza.

Sophie Marceau, portretul unei luptatoare: cea mai iubita actrita a cinema-ului francez nu poate sta la 46 de ani departe de James Bond

GALERIE FOTO CU SOPHIE MARCEAU!

Actrita preferata a francezilor, despre care producatorul de film Dominique Besnehard, a afirmat ca  "este inscrisa in genele Frantei, impreuna cu Turnul Eiffel si Johnny Hallyday“ va implini peste cateva zile 46 de ani.

Sophie Marceau cunoscuta pentru cele peste 35 de filme, majoritatea frantuzesti, si pentru rolurile din  "Braveheart" (1995) si cel de Bond Girl din "The world is not Enough" (1999) nu a putut sta departe saptamana trecuta de cel mai recent film cu agentul 007 - Skyfall la premiera caruia si-a facut aparitia in Paris.

Sophie Marceau la premiera Skyfall

Sophie Marceau (nascuta pe 17 noiembrie 1966) era declarata in anii ‘90, in repetate randuri, cea mai iubita figura feminina a cinema-ului francez. Fosta actrita din Bond, pentru multi ani iubita regizorului Andrzej Zulawski, si-a inceput cariera fulminant, la 13 ani. Acum, dupa aproape 30 de ani de filme, timp in care a lucrat cu Claude Pinoteau, Maurice Pialat, Michelangelo Antonioni sau Mel Gibson, spune ca nu s-ar muta la Hollywood si ca cinema-ul e afectat de prea multe clisee. Moartea regizorului Claude Pinoteau a indurerat-o profund luna trecuta pe vedeta franceza care a fost surprinsa in lacrimi la inmormantarea acestuia.


Sophie Marceau a copilarit departe de luminile reflectoarelor in suburbiile pariziene alaturi de tatal ei, un sofer de camion si mama sa, vanzatoare. A aflat de la niste prieteni ca marele regizor francez Claude Pinoteau cauta la inceputul anilor '80 adolescente pentru urmatorul sau film "La Boom". Pelicula a reprezentat un real succes in Franta iar la 16 ani Sophie Marceau semna deja un contract pentru un milion de franci.  Presa franceza o numeste o luptatoare: in 2002,  in timp ce era insarcinata cu primul ei copil actrita a fost victima unui jaf. Doi barbati au scos-o cu forta din masina furandu-i banii si automobilul, actrita a ramas socata in urma acestei agresiuni.

Sophie Marceau  la 14 ani


Un fost model pentru Marianne, emblema nationala a Frantei,  Sophie Marceau a dezvaluit in revista Paris Match de ce nu s-a maritat niciodata dupa relatiile cu regizorul Andrzej Zulawski si producatorul Jim Lemley.  Din 2007 actrita are o relatie cu actorul din Mortal Kombat si Nemuritorul - Christopher Lambert.

"Nu e usor sa te insori cu o femeie ca mine. Am trait mereu cu cineva, insa nu m-am maritat niciodata. Si nici nu am astfel de planuri cu Christophe. Prefer o intelegere in locul contractului legal intre parteneri. Daca isi da cuvantul imi este suficient. Iubesc pariul de a trai o viata in echilibru, dar si riscanta, periculoasa.  M-am temut intodeauna ca mariajul te leaga de o obligatie si de o forma de rutina, in timp ce ceea ce conteaza este dorinta, seductia."

Intrebata cum ar trebui sa arate barbatii care o atrag, actrita a declarat: "Nu ma intereseaza aspectul fizic, ci ceea ce degaja ei, fragilitatea lor, feminitatea lor, sau pe scurt, ce au in cap. Intr-o relatie am nevoie sa ma simt utila si ca partenerul sa ma completeze. Am trait si traiesc puternice povesti de dragoste.(...) Sunt foarte exigenta cu mine, dar si cu celalalt. Daca da tot ce are mai bun de fiecare data, mi se pare un lucru nobil si remarcabil."

 

Sophie Marceau alaturi de Monica Bellucci la Cannes in 2009

La 46 de ani, actrita preferata a lui Leonardo DiCaprio viseaza sa joace intr-un film de genul Mr & Mrs Smith (cu Brad Pitt si Angelina Jolie) si dezvaluie secretul frumusetii:

"Duc o viata sanantoasa, nu ma culc tarziu si fac sport regulat de la 30 de ani. Sigur, nu ma bucur ca imbatranesc, fac eforturi, am grija de mine, dar nici nu-mi doresc sa arat cu douazeci de ani mai tinara. Mi se pare un joc periculos si, in plus, cu cat imbatranesc, cu atat ma simt mai bine. In viata reala sunt o pudica, nu vorbesc usor despre problemele perso­nale, sunt chiar destul de tematoare si lupt cu mine insami ca sa nu mai fiu asa. Cred ca publicul ma iubeste pentru ca ma cunoaste de cand eram foarte mica, din copilarie.

Oamenii isi retraiesc copilaria atunci cand ma vad in La Boum. S-a creat o legatura speciala intre mine si ei. Ma amuza intalnirile cu adolescentii care vad acum filmul – li se pare ca seman cu personajul principal, dar apoi imi spun „doamna Marceau“. Sunt total derutati. Stiu ca publicul imi poarta un fel de respect amestecat cu tandrete. Nu sunt extrem de deschisa, nu povestesc in toate ziarele despre viata mea intima, despre ce avere am, despre proiectele la care lucrez."
 

Sophie Marceau, in rolul Elektrei King in 'The World Is Not Enough', 1999

 

Crescand la statutul de idol al adolescentilor, dupa rolul din comedia romantica La Boum (1980) si continuarea acestuia La Boum 2 (1982), Sophie Marceau avea sa devina mai mult decat doar o alta fata draguta. Si-a dezvoltat talentul in filmul romantic Fort Saganne (1984) si mai tarziu in alte trei remarcabile filme regizate de fostul ei iubitul Andrzej Zulawski: Mes nuits sont plus belles que vos jours (1989), La note bleue (1991), La fidélité (2000).

Cariera ei care a progresat la inceputul anilor '90.  Marceau a preferat sa apara in comedii romantice precum Fanfan (1993), un mare succes in Franta, sau in La Fille de D'Artagnan (1994). Intre timp, a debutat pe scena in piesa Euridyce in 1991 pentru care a primit un premiu Moliere pentru Cea Mai Promitatoare Actrita.

A mai jucat in rolul Eliza Dolittle in Pygmalion la Theatre des Arts Hebertot. In 1995, Marceau isi face debutul international jucand in rolul Princess Isabelle in filmul lui Mel Gibson, Braveheart; in acelasi an, si-a facut debutul in regie cu un film de noua minute, L'Aube a l' envers, care a deschis Festivalul de Film de la Cannes.


Sophie Marceau a aratat din greseala prea mult la Cannes in 2005

Devine din ce in ce mai cunoscuta pe plan international datorita aparitiilor in filme britanice sau americane, precum A Midsummer Night's Dream si in cel de-al 19-lea film James Bond, The World Is Not Enough (ambele in 1999).  In 1997 Mel Gibson a ales-o pentru rolul Annei Karenina in ecranizarea romanului lui Tolstoi.  Mai recent, in 2009,  s-a confruntat cu Monica Bellucci in Ne te retourne pas. In aceasta vara a lansat inca o comedie romantica - Un bonheur n'arrive jamais seul (2012) in care joaca alaturi de James Huth. In aceasta vara, actrita a incheiat filmarile la thrillerul Arrêtez-moi, scris si regizat de Jean-Paul Lilienfeld.

Actrita a fost devastata in aceasta toamna de moartea lui Claude Pinoteau pe 5 octombrie 2012. La inmormantarea acestuia actrita a aparut vizibil afectata de durere.


Sursa foto: Getty
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies