marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Starurile din Nymphomaniac, despre Lars von Trier: "Nu este un misogin, el iubeste femeile". Ce inseamna sa lucrezi cu cel mai excentric si controversat regizor al momentului

Nymphomaniac, cea mai controversata productie a anului, a fost prezentata la Festivalul de Film de la Berlin in varianta nescurtata, in care sunt prezentate toate scenele care au creat o serie de discutii in jurul proiectului lui Lars von Trier.

Starurile din Nymphomaniac, despre Lars von Trier: Nu este un misogin, el iubeste femeile . Ce inseamna sa lucrezi cu cel mai excentric si controversat regizor al momentului

 

Charlotte Gainsbourg, Stacy Martin si Stellan Skarsgård, trei dintre actorii care au facut parte din distributia filmului, au vorbit pentru theguardian.com despre experienta de a lucra cu von Trier, despre secventele de sex pe care le-au avut de filmat, dar si despre felul in care a fost perceputa productia de critici si de publicul larg.

Charlotte Gainsbourg interpreteaza rolul lui Joe, cea care ii povesteste viata unui burlac singuratic, Seligman (Stellan Skarsgard). Ambii actori au mai lucrat inainte cu von Trier, iar colaborarea pentru Nymphomaniac li s-a parut atat de interesanta incat au recunoscut ca ar mai repeta-o.


Pentru filmarile scenelor de sex au fost folosite dubluri, dar si efecte speciale, astfel ca actorii nu au fost nevoiti sa fie pusi in ipostaze neplacute. Cu toate acestea, Charlotte a caracterizat rolul drept unul care a expus-o din punct de vedere emotional. "Imi place sa simt putina durere, stare care apare obligatoriu atunci cand lucrezi cu Lars. Cred ca trebuie sa fiu putin masochista pentru ca mi-a facut placere. Este ca si cum ai fi manipulat. Mi-a placut faptul ca nu eram sigura ce fac si ca el era cel care va decide unde va ajunge totul pana la sfarsit", a declarat actrita.

 

Si Skarsgard a marturisit ca lipsa de control reprezinta o parte esentiala a experientei de a lucra cu von Trier. "Cel mai mare dusman al oricarui actor este frica. Si cu Lars, nu ai nici o teama. Nu exista nici o pregatire, el pur si simplu incepe sa filmeze. Iar atmosfera de pe platou este de asa natura incat greselile devin un lucru bun, pentru ca arta ca ai incercat sa faci ceva. Sunt oameni pe care ii numesc 'actori in oglinda'. Cei care isi repeta rolurile si le aranjeaza cu cateva luni inainte de a ajunge pe platoul de filmare. Sunt care au cel mai mult de pierdut", a explicat acesta.


"Nu cred ca e un misogin. Chiar daca cateodata le descrie pe femei drept niste fiinte periculoase sau chiar mai rau, nu il face in mod automat anti-feminist. Cred ca Lars iubeste femeile", a declarat si Stacy Martin, o actrita de 20 de ani care a interpretat rolul lui Joe in tinerete si care isi face debutul cinematografic cu aces rol.

 

 

 

 

Despre von Trier s-a spus ca isi chinuie actorii, in special actritele, punandu-le in ipostaze groaznic de indurat. In Dancer in The Dark, Bjork este nevoita sa filmeze o scena in care este executata, in Dogville, Nicole Kidman este violata de o gasca intreaga, iar in Antichristul, Charlotte Gainsbourg ia o foarfeca si isi taie organele genitale. E de inteles ca munca alaturi de danez este excentrica si dureroasa uneori.

 

In Nymphomaniac I, protagonista este Stacy Martin, adica Joe la tinerete, ca in partea a doua sa preia stafeta Charlotte Gainsbourg, care este Joe la maturitate. "Sper sa nu le fie rusine de mine copiilor mei din cauza acestui film. Dar aceeasi teama am avut-o si eu cu parintii mei. Eu m-am nascut cand s-a lansat celebra melodie Je t'Aime … Moi Non Plus. Iar tata mi-a aratat ce inseamna o lume provocatoare, artistica, dar nu mi-era rusine." a mai spus Gainsbourg.

 

 

 

Nymphomaniac este un fel de jurnal erotic al unei nimfomane, interpretata de Charlotte Gainsbourg, din perioada adolescentei, pana la varsta de 50 de ani. Mai precis, pana in momentul in care este gasita lesinata de un barbat jucat de Stellan Skarsgard, cel caruia i se si confeseaza ulterior.


 
Filmul ii are in distributie pe Charlotte Gainsbourg,  Stellan Skarsgard, Shia LaBeouf, Jamie Bell, Christian Slater, Connie Nielsen, Willem Dafoe si Uma Thurman. Shia LaBeouf a declarat ca filmul contine scene reale de sex. Acesta a  mai spus ca a obtinut rolul dupa ce i-a trimis regizorului o filmare cu el si prietena lui in timp ce faceau sex.

 
Initial, versiunea prezentata de regizor dura 5 ore si jumatate, insa dupa reeditare, filmul va fi lung de 4 ore. 

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies