marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Stephen Hawking va aparea in serialul The Big Bang Theory

Celebrul profesor Stephen Hawking a acceptat sa apara intr-o scena din serialul american "The Big Bang Theory" / "Teoria Big Bang", alaturi de Sheldon Cooper, personajul interpretat de Jim Parsons. Secventa urmeaza sa fie difuzata intr-un episod care va aparea  pe 5 aprilie.

Stephen Hawking va aparea in serialul The Big Bang Theory

Hawking a refuzat de mai multe ori invitatia producatorilor serialului de a aparea intr-un episod. El nu se afla la prima experienta cu televiziunea, fiind vocea mai multor personaje din "Familia Simpson" si "Futurama". De asemenea, profesorul Hawking a avut si propria serie de televiziune pentru Channel 4, "Curajoasa noua lume", informeaza BBC.

Atins de scleroza laterala amiotrofica, o maladie paralizanta cu care a fost diagnosticat pe cand avea 22 de ani, Stephen Hawking se deplaseaza intr-un scaun cu rotile si comunica prin intermediul unui computer si al unui sintetizator vocal.

Scleroza laterala amiotrofica - boala Lou Gehrig - se caracterizeaza printr-o pierdere progresiva a anumitor celule nervoase ale creierului si maduvei spinarii, denumite neuroni motori, ce comanda muschii voluntari, care fac posibila miscarea. Boala este progresiva, invalidanta, fatala - mersul, vorbitul, mancatul, inghititul si alte functii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, insa se stie ca circa 5-10% dintre bolnavi prezinta o forma mostenita a acesteia.


Dupa diagnostic, medicii i-au spus ca mai are doar cativa ani de trait, insa Stephen Hawking a reusit sa supravietuiasca peste 40 de ani si a devenit un om de stiinta recunoscut la nivel international.


"Teoria Big Bang" este un serial de comedie american produs de Chuck Lorre. Personajele lui sunt patru tineri oameni de stiinta si o tanara actrita aspiranta. De-a lungul timpului, in serial au mai aparut si alti oameni de stiinta, ca George Smoot si Brian Greene.


Sursa: Mediafax


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies