marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Terminator 5, produs de o tanara de 25 de ani, va fi restrictionat minorilor. Afla totul despre productia ce continua o franciza de 1.4 miliarde de $

Fanii seriei Terminator au primit un update din partea producatorilor cu privire la al cincilea film din serie ce ar urma sa apara pe marile ecrane in urmatorii doi ani si sa continua aventurile din franciza cu incasari totale de peste 1.4 miliarde de dolari.

Terminator 5, produs de o tanara de 25 de ani, va fi restrictionat minorilor. Afla totul despre productia ce continua o franciza de 1.4 miliarde de $

Megan Ellison o producatoare de 25 de ani, fiica multi milionarului Larry Ellison (cofondatorul de la Oracle) care a cumparat vara trecuta pentru 25 de milioane de dolari drepturile francizei Terminator a dezvaluit ca al cincilea film al seriei se va produce si va fi "R Rated" - adica cei sub 17 ani nu vor putea sa-l urmareasca fara acordul unui adult. Prin urmare pelicula va avea scene de nuditate, violenta, limbaj grafic.


Annapurna Pictures, casa de productie independenta (fondata de Megan Ellison)  care a cumparat drepturile asupra francizei are la dispozitie 6 ani sa faca filmul: din 2018 drepturile de ecranizare se vor intoarce la titularul initial, regizorul James Cameron, daca nu vor fi din nou achizitionate de catre o companie producatoare.


"Nu pot declara foarte multe despre Terminator 5. Doar ca va fi R-Rated si ca va fi la fel de bun pe cat James Cameron isi doreste" a declarat Megan Ellison care intentioaneaza sa faca nu unul, ci doua filme din celebra serie.

 
Terminator 5 nu are inca un regizor sau un scenarist. Insa vara trecuta numele cineastului Justin Lin a fost legat de Terminator 5 care ar urma sa se lanseaze in 2014 (la 30 de ani de la lansare). Schwarzenegger a anuntat ca  nu se va intoarce pentru unul din cele mai faimoase roluri ale sale iar unele zvonuri indicau o distributie intinerita. Presa a scris ca Paul Walker din seria Fast and Furious ar putea fi unul dintre actorii care sa-l joace pe Kyle Reese.

Franciza  The Terminator a carei poveste se centreaza pe lupta dintre robotii creati de compania Skynet  si miscarea de rezistenta a lui John Connor pentru apararea rasei umane de dominatia masinilor a luat nastere in 1984.

Aflat la inceputul carierei  James Cameron a creat scenariul si a decis sa-l vanda pentru a putea regiza filmul. Companiile de productie pe care le-a contactat erau interesate de proiect, insa nu erau convinse sa lase un regizor neexperimentat sa faca filmul. In final, Cameron a gasit o companie numita Hemdale Pictures, care a fost dispusa sa-l lase sa regizeze.

The Terminator a fost un hit al box office-ului, depasind asteptarile multura care considerau ca filmul nu va rezista mai mult de o saptamana in cinematografe. A fost un film cu buget redus: 6,5 milioane $. Cu toate acestea, The Terminator a castigat peste 78 de milioane de dolari. Seria Terminator a devenit una cult atat pentru cinematografia mondiala cat si pentru genul de actiune-SF, care s-a schimbat radical de atunci.

Filmul lui James Cameron a primit aprecierea Academiei Americane de Film, care a inclus pelicula sa pe locul 42 in top celor mai terifiante 100 de filme din istorie. Filmul a dat nastere unuia dintre cei mai mari eroi de actiune: Schwarzenegger si pe cea mai dura eroina, Linda Hamilton.


Dupa succesul inregistrat de The Terminator, au existat zvonuri despre o continuare a povestii lui Sarah Connor si lupta ei impotriva masinilor din viitor. Desi Cameron a venit cu o idee de baza pentru sequel, si Schwarzenegger si-a exprimat dorinta de a continua povestea.
 

In cele din urma, la sfarsitul anului 1990, Mario Kassar de la Carolco Pictures a preluat drepturile continuarii, permitandu-i lui Cameron sa faca cum isi doreste  filmul  numit  Terminator 2: Judgement Day.  Lansata in 1991 aceasta a fost pelicula cu cele mai mari incasari din serie si ultimul film in care James Cameron s-a implicat ca regizor.
 


In 2003, regizorul Jonathan Mostow alaturi de Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl si  Kristanna Loken lanseaza Terminator 3: Rise of the Machines. Filmul produs de Warner Bros. si Columbia Pictures i-a dezamagit pe fani. Desi a avut un buget urias, povestea nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor.
 

Ultimul film din franciza, Terminator Salvation ( 2009) a fost scris de John D. Brancato, Michael Ferris, Jonathan Nolan, si Anthony E. Zuiker si regizat de  McG.  Fara Arnold, insa cu Christian Bale in rolul lui John Connor si cu Sam Worthington la recomandarea lui James Cameron, filmul a avut incasari sub asteptari, de doar 371 de milioane de $.


The Terminator
( 1984)
Regizor: James Cameron
Distributie: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton si Michael Biehn
Buget: 6.4 milioane de $
Incasari: 78 de milioane de dolari


Terminator 2: Judgement Day ( 1991)
Regizor: James Cameron
Distributie: Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton,  Edward Furlong, Robert Patrick
Buget: 102 milioane de $
Incasari: 519 milioane de $


Terminator 3: Rise of the Machines
( 2003)
Regizor: Jonathan Mostow
Distributie: Arnold Schwarzenegger, Nick Stahl,  Kristanna Loken
Buget: 200 de milioane de $
Incasari: 433 de milioane de $

Terminator Salvation ( 2009)
Regizor:McG
Distributie: Christian Bale, Sam Worthington,  Anton Yelchin
Buget: 200 de milioane de dolari
Incasari: 371 milioane de dolari


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies