marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Amazing Spider-Man: uimitorul super erou care iti ajunge la suflet

The Amazing Spider-Man reuseste cu succes sa capteze atentia fanilor inca din primele minute. Nu trebuie sa fii fan ca sa iti placa noul Spider-Man, el te va cuceri imediat prin combinatia perfecta dintre inteligenta, ezitare, umor si curaj pe care Andrew Garfield a reusit sa o redea pe marile ecrane. Spre deosebire de celelalte trei filme, in care star a fost Tobey Maguire, in The Amazing Spider-Man, Omul Paianjen iti ajunge la suflet pentru prima data.

The Amazing Spider-Man: uimitorul super erou care iti ajunge la suflet

Dupa 10 ani si trei filme cu Tobey Maguire, a venit vremea unei noi povesti cu super eroul de la Marvel. Regizorul Marc Webb a gasit un sens intr-un film de care nu era nevoie, povestea neaducand ceva nou. Dar isi merita toti banii pentru ca Andrew Garfield si Emma Stone sunt senzationali, carismatici si placuti, incat si cei mai mari carcotasi devin fani Spider-Man.

 

Nu poti sa nu zambesti in timp ce Omul-Paianjen se cocoata pe cladiri ametior de inalte, efectele speciale fiind atat de  incredibile incat simiti ca pe tot parcursul filmului  zbori alaturi de Spider-Man deasupra New York-ului. 


Dupa 10 ani de la primul film, povestea Omului Painjen parea incheiata. Dar regizorul Marc Webb a gasit o portita prin care sa cucereasca iarasi milioane de fani. Povestea din The Amazing Spider-Man se concentreaza pe perioada adolescentei, cand Peter Parker (Andrew Garfield) isi pierde parintii si incearca sa traiasca cu enigma disparitiei lor, traind doar cu unchiul si matusa sa. In timp ce Peter descopera prima iubire, alaturi de colega sa Gwen Stacy (Emma Stone), incearca sa isi gaseasca si propria identitate, dar are de infruntat si un dusman periculos, The Lizard, alter-egoul doctorului Connors (Rhys Ifans).


Webb a dat lovitura cu acest film prin distributia perfect aleasa pentru film. Andrew Garfield este de la inceput si pana la sfarsit Peter Parker, dar la fel de mult si Spider-Man. Pentru prima data vedem un Peter Parker care imbina inteligenta cu umor si caruia nu ii e teama sa isi exprime fricile si dezamagirile.

 

 

In loc sa vedem un tanar considerat un ciudat, asa cum era portretizat in filmele cu Tobey Maguire, Peter Parker al lui Andrew Garfield, este un adolescent extrem de inteligent, care se bucura precum un copil mic atunci cand descopera ce puteri are, dar care se lupta si cu povara responsabilitatii.


Jucaus, cu o expresivitate geniala, talentat si carismatic, Andrew Garfield ESTE Omul-Paianjen. La 29 de ani, Garfield a demonstrat ca este capabil de roluri serioase ca cel din The Social Network, dar sa si atraga milioane de fani, intrand perfect in costumul unui super erou extrem de popular.

Povestea nu este una noua, la fel ca si in celelalte filme, Peter Parker incearca sa isi gaseasca identitatea si sa traiasca cu o enigma apasatoare: de ce a fost abandonat de parinti.


Un punct slab si care probabil ca ii va deranja pe multi fani este faptul ca eroul negativ, Lizard, apare mai putin decat s-ar fi asteptat. Rhys Ifans este un actor extrem de talentat si intra perfect in rolul doctorului Connors, insa personajul sau nu este suficient de bine dezvoltat. Ar fi trebuit sa apara mai mult conflicte interioare in genul Dr. Jekill si Mr. Hyde in cazul lui Connors. Ifans a progresat foarte mult (il mai tineti minte pe colegul de apartament al lui Hugh Grant in Notting Hill, care cobora scarile in maiou si chiloti?) si isi face treaba fara cusur, atat cat i-au lasat loc scenaristii.


Per total, The Amazing Spider-Man/Uimitorul Om-Paianjen nu aduce nimic nou la nivel de poveste, dar este o aventura splendida la nivel vizual - ai senzatia ca plutesti cu Spider-Man deasupra orasului - si ofera personaje mai carismatice, asta fiind meritul actorilor.

Fie ca esti sau nu fan Spider-Man, fata sau baiat, la final, pleci din sala cu sentimentul ca iti doresti si tu sa fii Spider-Man.
 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies