marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Avengers, cel mai mare succes de casa din istoria studiourilor Disney

Filmul SF The Avengers/Razbunatorii a devenit productia cinematografica cu cel mai mare succes de casa din istoria studiourilor Disney.

The Avengers, cel mai mare succes de casa din istoria studiourilor Disney

Cu incasari de 1.180.370.000 de dolari, acest film, care ii aduce pe marile ecran pe super eroii Marvel Iron Man (Robert Downey Jr), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America ( Chris Evans), Thor ( Chris Hemsworth), Hawkeye ( Jeremy Renner),  Black Widow (Scarlett Johansson) si Nick Fury (Samuel L. Jackson),  isi continua ascensiunea in box office-ul mondial din toate timpurile si stabileste noi recorduri pentru studiourile Disney.

Pana in prezent, filmul regizat de Joss Whedon ocupa locul al patrulea in clasamentul peliculelor cu cele mai mari incasari din toate timpurile, fiind devansat de cele doua productii regizate de James Cameron - "Avatar" (2,7 miliarde de dolari) si "Titanic" (2,1 miliarde de dolari) - si de ultimul film din seria "Harry Potter" (1,328 miliarde de dolari).


The Avengers/Razbunatorii  a devenit astfel filmul cu cel mai mare succes de casa din istoria studiourilor Disney, depasind performanta reusita in 2006 de pelicula "Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort" (1,066 miliarde de dolari - locul al saptelea in box office-ul mondial din toate timpurile).

Aflat in al treilea weekend de proiectii in Statele Unite si Canada, filmul "The Avengers" s-a mentinut in fruntea box office-ului nord-american, surclasand doua pelicule lansate weekendul trecut: "Battleship", cu Rihanna, si "The Dictator", cu Sacha Baron Cohen. De vineri pana duminica, super-eroii Marvel au generat incasari de peste 55 de milioane de dolari.


5 secrete care au facut din The Avengers un succes mondial: reteta financiara perfecta!

Un alt record: "The Avengers" este filmul care a depasit cel mai repede pragul incasarilor de 450 de milioane de dolari din America de Nord, reusind aceasta performanta in doar 17 zile. Precedentul record, stabilit de "Cavalerul negru/ The Dark Knight", a avut nevoie de 27 de zile pentru a fi realizat.

         


Disney datoreaza aceasta suita de recorduri in special incasarilor aduse de aceasta pelicula in strainatate. Intr-adevar, peste 60% din veniturile totale ale filmului provin din biletele vandute in afara Statelor Unite, in special in America Latina (171 milioane de dolari), unde filmul a devenit mai rentabil ca "Avatar" si "Titanic". Primele cinci tari straine in care "The Avengers" a obtinut cele mai mari incasari sunt pana in prezent Marea Britanie (72,3 milioane de dolari), China (69,3 milioane de dolari), Mexic (56,2 milioane de dolari), Brazilia (51,9 milioane de dolari) si Coreea de Sud (47,7 milioane de dolari).


Autorii articolului publicat pe site-ul lefigaro.fr precizeaza ca "The Avengers", devenit filmul cel mai rentabil din istoria studiourilor Disney, dupa ce a devansat productiile "Piratii din Caraibe: Cufarul Omului Mort" si "Povestea jucariilor 3/ Toy Story 3", nu si-a incheiat deocamdata ascensiunea, intrucat este proiectat in continuare in aceasta perioada in cinematografele din lumea intreaga, iar conducerea celebrului studio hollywood poate sa se felicite pentru decizia luata in 2009, cand au cumparat compania Marvel Studios.


Regizat de Joss Whedon - creatorul si scenaristul serialului TV "Buffy, spaima vampirilor" si scenaristul peliculei "Toy Story", The Avengers" spune povestea super-eroilor Hulk, Iron Man, Thor, Captain America si Black Widow, care decid sa colaboreze pentru a-l infrange pe maleficul personaj Loki.
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies