marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Avengers: super eroi, super batalii, super ego-uri. Afla totul despre filmul momentului in cinematografe

Specialistii anuntau ca varful filmelor cu super eroi a fost atins in 2008 cand “The Dark Knight" al lui Christopher Nolan sufla toata atentia. Pelicula devenita un reper in cinematografia moderna si in cultura pop devenea singurul film cu super eroi premiat cu Oscar pentru interpretare si care a trecut de un miliard de dolari in box office.

The Avengers: super eroi, super batalii, super ego-uri. Afla totul despre filmul momentului in cinematografe

Cu toate acestea, 2012 se anuntat a fi tatal filmelor cu super eroi: mai intai datorita lui The Avengers/Razbunatorii 3D, iar apoi cu ajutorul lui The  Dark Knight Rises si The Amazing Spider-Man.


Producatorii i-au tinut in priza pe amatorii genului cu indicii inca din 2008 in filme ca “The Incredible Hulk” “Captain America,” “Thor” si cele doua productii “Iron Man”, asa ca asteptarile au fost lungi si mari iar pelicula nu avea voie sa dea gres.

Fara scenariul si interpretarea stralucita a celor 6 actori din rolurile principale, The Avengers ar fi fost o dezamagire crunta au considerat unii. Regizat si scris minunat de Joss Whedon, cel care a regizat serialul Buffy the Vampire Slayer, filmul are un succes urias printre fani tocmai pentru ca sunt scosi in evidenta super eroii mai mult ca niciodata: ego-urile lor puternice se ciocnesc, se bat intre ei inainte sa gaseasca dusmanul comun, sunt personaje mitice si atotputernice, insa sunt si pline de nesiguranta.

Cele mai tari scene din film nu sunt cele in care extraterestri ciudati incep sa invadeze New York-ul si in care exploziile iti iau auzul si iti umplu ochii, ci acelea in care eroii se lauda, fac glume, isi trimit sageti unul altuia si se cearta ca niste copii.

Loki (Tom Hiddleston), un zeu cazut in disgratie din Asgard si fratele lui Thor, este pe urmele unui cub stralucitor si plin de energie pura, numit Tesseract. Ajutat de creaturi nepamantene care vor sa conduca Universul, Loki reuseste sa fure cubul de la agentia secreta condusa de Nick Fury (Samuel L. Jackson). Acesta ii aduna pe toti super eroii Iron Man (Robert Downey Jr), Hulk (Mark Ruffalo), Captain America ( Chris Evans), Thor ( Chris Hemsworth), Hawkeye ( Jeremy Renner) si Black Widow (Scarlett Johansson), pentru a proteja lumea si recupera cubul.


 

Desi echipa pare sa fie personajul central al filmului, Iron Man/ Robert Downey Jr fura de multe ori scena. Nu degeaba a fost numit de colegii Chris Evans si Chris Hemsworth omul fara de care The Avengers nu s-ar fi putut realiza. Filmul a inceput sa fie vazut ca pe o afacere excelenta de producatori dupa succesul pe care le-a avut cele doua productii Iron Man.
 

La cei 47 de ani ai sai actorul despre care fanii spun ca este in realitate Tony Stak si ca doar il imita pe Robert Downey Jr a  povestit:


"In 2007, Kevin Feige (presedintele Studiourilor Marvel) mi-a spus atunci cand am fost distribuit in rolul lui Iron Man, ca in viitor toate aceste francize se vor uni si vom face ceva fara precedent in entertainment. Am fost entuziasmat, insa am avut si indoieli" a declarat acesta.
 

"The Avengers este un film in care toti super eroii sunt egali. Nu exista un conducator. A fost un sentiment placut faptul ca nu a trebuit sa car singur totul in spate" a declarat usurat Robert Downey Jr care in 2013 va lansa al treilea film din seria Iron Man.
 


 

"De ce imi place personajul Iron Man? Pentru ca nu vrea sa fie nobil. Este in tranzitie si seamna un pic cu Han Solo. Si pentru ca poate sa poarte un tricou cu Black Sabbath o mare parte a filmului fara sa aiba probleme" a mai povestit acesta. 


Succesul extraordinar pe care filmul l-a avut deja in afara Statelor Unite unde s-a lansat cu o saptamana mai devreme (insa in anumite tari) i-a facut pe producatori sa vorbeasca din ce in ce mai mult despre The Avengers 2.  Cum primul film a strans deja peste 200 de milioane de dolari international si cu siguranta va depasi  la finalul acestei saptamani suma de 500 de milioane de dolari,  The Avengers 2 era imposibil sa nu devina realitate. Indicii despre el gasim la finalul primului The Avenger.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies