marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Bling Ring, povestea tinerilor obsedati de faima care au jefuit vedete si au socat lumea. Cum a transformat Sofia Coppola un caz real intr-un film fascinant

Sofia Coppola a revenit in centrul atentiei in acest an cu un film inspirat dintr-un caz real, intens meditatizat. The Bling Ring prezinta povestea unui grup de tineri care, cu ajutorul internetului, au reusit sa obtina informatii si sa jefuiasca locuintele unor mari vedete. de la Megan Fox la Paris Hilton.

The Bling Ring, povestea tinerilor obsedati de faima care au jefuit vedete si au socat lumea. Cum a transformat Sofia Coppola un caz real intr-un film fascinant


The Bling Ring este un film intens despre lumea exceselor, a celebritatii si a dorintei arzatoare care domina tinerii in ziua de azi: cum sa ajungi bogat si celebru cat mai repede prin orice mijloc. Sofia Coppola a povestit intr-un interviu oferit celor de la The Guardian ce a atras-o la acest film si de ce considera ca era important ca acesta productie sa fie facuta.


De la debutul sau pe marile ecrane, in The Godfather III, regizat de Francis Ford Coppola, nimeni altul decat tatal ei, Sofia Coppola a devenit o regizoare respectata si apreciata pentru filmele ei, care intotdeauna trezesc un sentiment in sufletul privitorului. Cu doar 5 filme regizat in palmares, Sofia Coppola este totusi, una dintre cele mai puternice regizoare de la Hollywood. Debutul ei in actorie a fost pus la zid de catre critici, asa ca Sofia a ales sa treaca in spatele camerei, loc de unde cucereste de fiecare data cinefilii.

 

 


Anul acesta, Sofia a tras atentia tuturor, inclusiv la Cannes, cu The Bling Ring. Filmul care ii are in distributie pe Emma Watson in rolul principal, alaturi de Taïssa Farmiga, Katie Chang, Israel Broussard este inspirat din fapte reale si prezinta povestea unui grup de adolescenti obsedati de ideea de deveni celebri. Acestia folosesc Internetul pentru a gasi informatii despre diverse vedete si astfel, reusesc sa gaseasca detalii personale si sa le pradeze casele. Printre victimele lor s-au numarat Megan Fox, Orlando Bloom, Lindsay Lohan sau Paris Hilton.

 

Adolescentii au furat bunuri in valoare de 3 milioane de dolari, insa, in 2009, gasca Bling Ring a fost prinsa si membrii ei au fost trimisi la inchisoare. Acestia au furat pantofi Louboutin, ceasuri Rolex, genti scumpe, bijuterii iar cu banii obtinuti isi asigurau un stil de viata dominat de excese, droguri si petreceri haotice. Coppola si-a descris filmul ca o oglinda a culturii americane acutale, in care tinerii nu viseaza decat sa faca bani si sa ajunga celebri, in cat mai scurt timp. Pentru asta, sunt dispusi sa riste orice, inclusiv propria viata. Paris Hilton, una dintre victimele gastii Bling Ring, i-a dat voie regizoarei sa filmeze in casa ei si a ajutat-o in realizarea filmului.


"Nu am oferit multa atentie cazului, atunci cand s-a intamplat. Apoi, am citit materialul din Vanity Fair, despre acesti tineri si m-au uimit cuvintele lor. Imediat m-am gandit cat de bine s-ar potrivi intr-un film.  Au avut un strop de genialitate ca sa reuseasca sa faca aceste lucruri. Copiii astia au pus la cale un plan periculos si au avut curajul de a-l duce pana la cap. Nu stiu daca un adult ar fi facut asta. Insa, exista ceva mai profund in actiunile lor, care ofera o perspectiva distincta asupra culturii populare in acest moment." a spus Coppola.

 

 

 

Alexis Neiers, lidera grupului si cea care a inspirat personajul jucat de Emma Watson in The Bling Ring, a defiintat filmul, numindu-l "de duzina si incorect". "Varianta ei de poveste este total diferita. M-am intalnit si am stat de vorba cu ea, dar sustine ca a fost mult mai putin implicata" a povestit Sofia Coppola pentru The Guardian. "Cel mai important lucru mi s-a parut modul in care au imbratisat celebritatea acesti tineri. Cand au ajuns celebri si au obtinut acel statut, cred ca au fost deziluzionati de ceea ce inseamna asta, pentru ca nu isi dadeau seama ce anume i-a adus in acest punct. Alexis nici nu vorbea despre jafuri, credea ca presa e interesata de stilul ei si alte lucuri de acest gen. Un alt baiat vorbea despre cat de multi prieteni are pe Facebook. Si asta mi s-a parut interesant, la ce s-a ajuns si cat de fascinati sunt tinerii de ideea de celebritate."

Inainte de a incepe filmarile, Coppola a stat de vorba cu o parte dintre cei implicati in jafuri: "Am stat de vorba cu baiatul din grup si mi-a spus ca una dintre fete intentiona sa ii fure cainele lui Paris Hilton. Asa ca am bagat si asta in film. Nu as fi putut inventa detalii de acest gen."


Sofia spune ca nu este de acord cu ce au facut tinerii de la care se inspira filmul ei, The Bling Ring, dar marturiseste ca intr-un fel, ii place de ei. "Imi place de ei. Nu trebuie compatimiti, dar au fost gresit indrumati. Sunt inca tineri. Ei isi bazeaza cultura individuala doar pe aceste elemente: celebritate, popularitate, lux si faima. E ca si cum ai urma intotdeuna o dieta nesanatoasa".

 


In interviul celor de la The Guardian, Coppola a vorbit si despre cariera ei si filmele realizate pana acum. Intrebata daca si-a dorit vreodata sa apara in Nasul III, debutul ei actoricesc, desfiintat de critici, Coppola este si astazi stanjenita de acel moment: "Chiar trebuie sa discutam despre asta, acum, cand au trecut 20 de ani? Sincer, a fost un joc pentru mine, suna mult mai interesant decat facultatea. Pe vremea aia, incercam lucruri diferite. Nu m-am gandit si la reactia publicului. A fost o surpriza neasteptata. Reactiile erau negative si foarte puternice, pentru ca oamenii se simt legati de filmele Nasul. Am primit mult prea multa atentie, dar am  reusit sa ma intorc la scoala si sa-mi continui studiile. Pe vremea aia, nu era ca azi, cu multimea de tabloide, internet sau papparazzi".

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies