marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Cold Light of Day: un thriller sters si fara sclipire

Cand auzi ca un film de actiune ii are in distributie pe Henry Cavill (starul din Immortals si viitorul Superman), Bruce Willis si Sigourney Weaver te gandesti imediat la un thriller exploziv. Din pacate, The Cold Light of Day nu se ridica la nivelul asteptarilor.

The Cold Light of Day: un thriller sters si fara sclipire

The Cold Light of Day incepe incet, isi concentreaza actiunea gradat, ca la final sa devina o cursa  contra cronometru pentru a ramane in viata. Spectatorii fac cunostinta la inceput cu Will, un tanar de succes care incearca sa scape pentru o saptamana de afaceri si sa petreaca o vacanta in Spania alaturi de familie. Pentru ca oricum, relatiile nu erau foarte apropiate, tatal lui Will, interpretat de Bruce Willis, spera ca fiul lor sa uite de probleme si sa se bucure alaturi de ei.

Numai ca lucrurile iau o intorsatura urata, cand familia acestuia este rapita, iar Will cade la mijloc intre CIA si mafioti israelieni. Si ca situatia sa fie mai complicata, este nevoit sa coopereze cu sefa tatalui sau, Jean Carrack (Sigourney Weaver) pentru a afla ce anume vor rapitorii de la el.


Henry Cavill se descurca decent in rolul lui Will, un fiu a carei familie esta rapita si trebuie sa descopere singur secretele tatalui sau, dar sa-i si salveze in acelasi timp. Aparitia lui Sigourney Weaver este unul dintre punctele forte ale thriller-ului regizat de Mabrouk El Mechri, care scartaie la nivel de poveste si scenariu.

 



The Cold Light of Day
are cateva cadre interesant filmate, cateva replici istete si o Sigourney Weaver la capacitate maxima. La 62 de ani, actrita devenita celebra cu seria Alien, reuseste sa fie la fel de captivanta. Chiar daca are rol negativ, i se potriveste de minune, mai ale ca stie sa foloseasca umorul negru si ridica mult filmul, care nu prea impresioneaza.

Bruce Willis apare mult prea putin ca sa te  atasezi de personajul sau, iar atunci cand o face, pare retinut. Relatia tata-fiu dintre el si Henry Cavill nu convinge. Aproape nici o secunda nu simti  ca intr-adevar cei doi sunt o familie.

Noul erou al Hollywood-ului mai are de invatat in ceea ce priveste actoria, insa pare a fi pe drumul cel bun. Fara sa-l solicite prea mult acest rol, Cavill se descurca onorabil si reuseste sa creeze o legatura cu spectatorii. Ramane de vazut cum se va descurca in costumul lui Superman.

Lumina rece a diminetii poate fi un film perfect pentru o zi de vacanta. Nu lipsesc urmaririle cu masini, rasturnarile de situatie si un erou sexy, gata sa se sacrifice pentru a-si salva familia, dar e bine sa nu va faceti prea mari asteptari pentru ca  filmul nu este deloc unul stralucitor.

 



Modifică setările cookies