marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Dark Knight: super productia regizata de Christopher Nolan a fost votata drept cel mai bun film cu super-eroi

Lungmetrajul "Cavalerul negru/ The Dark Knight", cu Christian Bale si Heath Ledger in distributie, este cel mai bun film cu super-eroi, potrivit unui sondaj realizat de site-ul ranker.com, informeaza usatoday.com.

The Dark Knight: super productia regizata de Christopher Nolan a fost votata drept cel mai bun film cu super-eroi

Studiul, realizat pe un esantion de 7.000 de respondenti, a inclus 113 filme inspirate de cartile de benzi desenate, incepand cu "Viespea Verde/ The Green Hornet" din 1940, care s-a situat pe locul 106.
 

Pe de alta parte, Christopher Nolan, regizorul seriei "Batman", a dominat topul cinci al celor mai bune filme cu super-eroi. Astfel, pe primul loc s-a situat un film din seria "Batman" - "Cavalerul negru/ The Dark Knight", din 2008 -, in timp ce locul al doilea in clasament este ocupat de "Batman - Inceputuri/ Batman Begins", din 2005.

 

Clasamentul este completat de filmul "X-Men: Cei dintai/ X-Men: First Class", din 2011 (pe locul al treilea), "Omul de Otel/ Iron Man", din 2008 (locul al patrulea), si "Cavalerul negru: Legenda renaste/ The Dark Knight Rises", din 2012 (pe locul al cincilea).

 

 

"Cavalerul negru: Legenda renaste/ The Dark Knight Rises", cel mai recent lungmetraj din franciza "Batman", a depasit in septembrie 2012 pragul de 1 miliard de dolari din incasari pe plan mondial, devenind cel de-al 13-lea film din istorie care reuseste aceasta performanta, dupa cum a relatat la momentul respectiv hollywoodreporter.com. Precedentul film din seria "Batman", intitulat "Cavalerul negru/ The Dark Knight", a obtinut incasari de 1,003 miliarde de dolari in 2008.

 

Produs de studiourile Warner Bros., cu un buget de 250 de milioane de dolari, "Cavalerul negru: Legenda renaste" este cel de-al treilea film din seria "Batman" care a fost regizat de Christopher Nolan si l-a avut in rolul principal pe actorul galez Christian Bale.

 

 

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies