marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Help, filmul de Oscar care poate scrie istorie. Ce sanse sunt sa stabileasca un nou record la Hollywood

Vara trecuta, The Help a fost numit filmul reveletie, dupa ce a dominat mai multe saptamani la rand box-office-ul american, in defavoarea multor blockbustere.

The Help, filmul de Oscar care poate scrie istorie. Ce sanse sunt sa stabileasca un nou record la Hollywood

Toata lumea se intreaba atunci cum poate un film cu un subiect delicat ca rasismul si fara efecte speciale naucitoare sa aiba atata priza la public. Intre timp, pelicula a intrat pe lista celor mai bune filme din 2011, a fost nominalizata la Oscar iar trei dintre actrite, Octavia Spencer, Viola Davis si Jessica Chastain au intrat in cursa pentru cea mai bun actrita in rol principal/secundar.
 

In cei 84 de ani de Oscar, o singura actrita de culoare a resuit sa castige premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol princiapl, Halle Berry in Monster's Ball. Pentru rol secundar, au primit pana acum doar 4 actrite: Hattie McDaniel in Gone With The Wind, Whoopi Goldberg in Ghost, Jennifer Hudson in Dreamgirls si Mo'nique in Precious.

 

Insa, pana acum niciodata nu au castigat doua actrite de culoare la ambele categorii in acelasi an. Viola Davis este in cursa pentru cel mai bun rol feminin principal, iar Octavia Spencer concureaza impotriva colegei ei din film,  Jessica Chastain, la cel mai bun rol feminin secundar.

 


Daca Viola Davis si Octavia Spencer castiga in noaptea dintre 26 si 27 februarie la ambele categorii, se va stabili un nou record la Hollywood, cu 2 actrite de culoare premiate in acelasi an. Desi pentru rol principal marea favorita este Meryl Streep cu interpretarea stralucitoare a lui Margaret Thatcher in The Iron Lady, pentru care a primit deja un Glob de Aur si premiu BAFTA, la casele de pariuri sansele Violei Davis au crescut considerabil. Cu cateva saptamani in urma, ambele actrite au fost premiate pentru prestatia lor la Premiile SAG.


Una din loviturile neasteptate din box office-ul american al verii trecute, The Help  este o drama clasica ce loveste in punctul sensibil al problemelor rasiale (rezolvate ca de obicei de albi, unul din pacatele obisnuite in cazul acestui gen de poveste).

 

Pelicula cu o distributie formata aproape in intregime din femei descrie viata servitoarelor de culoare din Jackson in anii '60 care le curatau locuintele albilor si aveau grija de copii insa erau tratate ca niste fiinte inferioare. Un actor aproape necunoscut Tate Taylor s-a ocupat si de regia si de scenariul lui The Help, adaptand romanul debutantei Kathryn Stockett – o carte refuzata in nenumarate randuri de editori, dar care la fel ca si filmul s-a bucurat de succes odata lansata.

 

Cu un buget de doar 25 de milioane de dolari, The Help a reusit sa stranga incasari de 203 milioane de dolari.

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies