marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Hobbit a intrat in clubul miliardarilor: cele mai profitabile 15 filme din istorie

Dupa 77 de zile de la premiera, The Hobbit: An Unexpected Journey, primul film din noua trilogie a lui Peter Jackson, a intrat in clubul miliardarilor. The Hobbit este al 15-lea film din istorie care face incasari de peste 1 miliard de dolari.

The Hobbit a intrat in clubul miliardarilor: cele mai profitabile 15 filme din istorie

 

GALERIE FOTO 15 filme care au trecut pragul de 1 miliard de $ incasari

 

The Hobbit a facut incasari globale de 1 miliard de dolari: 300 de milioane de dolari au avenit din SUA, in timp ce 700 de milioane de dolari au venit de pe piata internationala. Astfel, Peter Jackson devine al treilea regizor care are doua pelicule in topul celor mai profitabile filme: The Lord of the Rings: The Return of the King (2003) si The Hobbit: An Unexpected Journey (2012).

 

 

The Hobbit a fost ajutat mult si de piata chineza, unde s-a lansat in urma cu 10 zile. Filmul lui Peter Jackson s-a vandut foarte bine in China, iar in acest weekend a reusit sa treaca de 1 miliard de dolari.  James Cameron continua sa domine acest top, dupa ce a realizat cele mai profitabile filme din istorie, Avatar (2.71 miliarde de $) si Titanic (2.1 miliarde de $).

 

 

 

The Hobbit: An Unexpected Journey a fost cel mai asteptat film in 2012 si a creat o multime de controverse datorita formatului: a fost primul film realizat cu 48 de cadre pe secunda. O parte dintre fani n-au fost entuziasmati de vizionarea in astfel de format, insa altii spun ca este un eveniment cinematografic.

 

Al doilea film din serie The Hobbit: The Desolation of Smaug se va lansa pe 13 decembrie 2013, iar a treia parte, The Hobbit: There and Back Again se va lansa pe 17 decembrie 2014.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies