Regizorul Peter Jackson a prezentat miercuri la CinemaCon,conventia anuala a cinefililor tinuta la Los Angeles, primele 10 minute din The Hobbit un prequel de la Lord of the Rings, insa reactiile au fost in majoritate negative, scrie huffingtonpost.com. Intoarcerea lui Peter Jackson in Middle Earth cu ajutorul unei tehnologii despre care se spunea ca va schimba viitorul cinematografiei i-a dezamagit pe critici.
Iritant, static si asemenea unui film pentru TV facut de BBC acestea au fost reactiile criticilor si patronilor de cinematografe dupa ce au vizionat debutul mega productiei The Hobbit: An Unexpected Journey.
La fel ca si regizorul James Cameron, Peter Jackson si-a dorit sa aduca cateva inovatii si anume cresterea numarului de cadre pe secunda. Jackson a filmat The Hobbit in 3D cu 48 de cadre pe secunda, insa primele imagini au starnit reactii mixte din partea celor care le-au vizionat, majoritatea fiind negative. "Din pacate noua tehnologie nu a primit un raspuns foarte calduros, filmul fiind comparat cu o telenovela din anii '70" scrie Huffington Post.
The Hobbit este primul film mare realizat la Hollywood cu aceasta tehnica despre care regizori ca James Cameron si Peter Jackson au declarat ca reprezinta viitorul cinematografiei. Ambii considera ca prea multa vreme industria cinematografica a stagnat la 24 de cadre pe secunda, iar tehnologia a avansat foarte mult in ultimii ani. Dupa aproape 100 de ani, industria cinematografica va cunoaste o schimbare majora, anuntau cei doi.
Jackson a marturisit ca folosind 48 de cadre pe secunda se creeaza o imagine mai clara. Ochiul uman nu mai percepe imaginile individual din cauza vitezei crescute. Astfel imaginea capteaza o nuanta puternica de realism. Introducerea unei tehnologii care permite capturarea si vizionarea unui film la 48 de cadre pe secunda inseamna nu numai o fluiditate mult mai mare a miscarii personajelor, dar si o exactitate de doua ori mai mare. Fiecare detaliu va putea sa fie integrat mult mai natural in ansamblul filmului, fiecare miscare accelerata va deveni mai fireasca si filmele de actiune vor prinde o “viata noua”. Intr-un cuvant cinemaul se reinventeaza.
Ce au vazut criticii si patronii de cinematografe acum doua zile? Primele imagini din The Hobbit sunt extrem de realiste, actorii aratand de parca ar fi interpretat live pe scena, in fata noastra, relateaza Huffington Post.
Criticii au pretins insa ca imaginile aratau de parca erau scoase dintr-un film cu buget mic facut pentru TV. Bloggerii au reactionat si ei imediat sustinand ca noua tehnologie digitala este un esec. Unii au ramas insa rezervati fara a fi prea incantati: editorul revistei L.A. Times, Amy Kaufman, a declarat ca nu poate judeca intreg filmul doar pe baza vizionarii celor 10 minute.
Jackson a fost avertizat ca cinefilii ar putea respinge noua tehnologie deoarece ochii nostri au fost obisnuiti prea multa vreme cu 24 de cadre pe secunda.
Pelicula The Hobbit: An Unexpected Journey, una dintre cele mai scumpe produse in ultimii ani reia povestea din romanul "The Hobbit" scris de J. R. R. Tolkien, lansat in 1937, si este un prequel al trilogiei The Lord of the Rings, lansata in urma cu 10 ani.
Peter Jackson a decis sa aduca povestea pe marile ecrane in doua parti: The Hobbit: An Unexpected Journey si "The Hobbit: There and Back Again" pe care le filmeaza simultan. Filmarile au inceput in martie 2011 in Wellington, Noua Zeelanda.
Mega proiectul celor de la MGM, The Hobbit ( cele doua parti se vor lansa in 2012 si 2013) va avea un buget de peste 540 de milioane de dolari, adica de peste 270 de milioane de dolari pentru fiecare parte.
The Hobbit: An Unexpected Journey ii aduce in fata pe Martin Freeman in rolul lui Bilbo Baggins si Richard Armitage in rolul lui Thorin Oakenshield. In noile aventuri se intorc si alti actori din LOTR: Ian McKellen, Andy Serkis, Hugo Weaving, Cate Blanchett, Christopher Lee, Ian Holm, Elijah Wood si Orlando Bloom.
Filmul va prezenta povestea hobbitului Bilbo Baggins si cum a ajuns acesta sa puna mana pe celebrul inel al puterii. Bilbo pleaca intr-o noua aventura pentru a elibera Regatul Dwarfilor din Erebor, cucerit de dragonul Smaug. Cu ajutorul vrajitorului Gandalf acesta se alatura unei echipe de 13 dwarfi condusi de marele razboinic - Thorin Oakenshield.
The Hobbit: An Unexpected Journey va fi putea fi vazut si in Romania incepand cu 14 decembrie.
Actorul de la Hollywood vine des în România, unde și-a făcut și prieteni, iar acum se află din nou aici, cu un alt proiect.