marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Regizorul Peter Jackson face dezvaluiri despre proiectul de 500 de milioane de $: cum va arata universul din The Hobbit: An Unexpected Journey

Nici nu s-a lansat in cinematografe The Hobbit: An Unexpected Journey ca regizorul premiat cu 3 Oscaruri, Peter Jackson incepe in februarie filmarile la partea a doua a peliculei care ne arata cum au inceput aventurile din Stapanul Inelelor - The Hobbit: There and Back Again. Ambele filme care se vor lansa la un an distanta unul de celalalt  fac parte dintr-un proiect de 500 de milioane de dolari ce va ramane fidel universului creat de trilogia Lord of The Rings.

Regizorul Peter Jackson face dezvaluiri despre proiectul de 500 de milioane de $: cum va arata universul din The Hobbit: An Unexpected Journey

Cand a fost lansat in decembrie, trailerul pentru The Hobbit: An Unexpected Journey a starnit o adevarata isterie printre fanii trilogiei The Lord of the Rings lansata acum 11 ani in 2001. Acum cateva zile regizorul Peter Jackson le-a marturisit fanilor sai ca The Hobbit va pastra atmosfera vizuala din Stapanul Inelelor.


Prezent la Festivalul de Film de la Sundance care se desfasoara in aceasta perioada, regizorul Peter Jackson a facut noi dezvaluri despre unul dintre cele mai asteptate filme din acest an  - The Hobbit: An Unexpected Journey.

 

"Ne-am dorit ca tot universul din Lord of The Rings sa faca parte dintr-o serie de 5 filme. Din fericire Tolkien (n.r. autorul seriei Lord of The Rings) a reusit sa lege cele doua povesti: Stapanul Inelelor si The Hobbit, si ne putem folosi de acest material" a declarat regizorul.

 

"Ne aflam in mijlocul filmarilor. In februarie incepem din noua o serie de 100 de zile in care vom turna scene noi din partea a doua a filmului - The Hobbit: There and Back Again. Pana in luna iulie, ambele filme vor fi incheiate" a mai povestit regizorul neozeelandez.


Actiunea din The Hobbit: An Unexpected Journey  reia povestea din romanul "The Hobbit" scris de J. R. R. Tolkien si lansat  in 1937. Bilbo Baggins (Martin Freeman) este luat pe sus intr-o noua aventura extraordinara in care pleaca sa recupereze regatul pierdut al dwarf-ilor din  Erebor din ghiarele dragonului Smaug (Benedict Cumberbatch). In urma unui plan pus la cale de Gandal (Ian McKellen), Bilbo se trezeste in compania a 13 dwarfi si a legendarului luptator - Thorin Oakenshield (Richard Armitage).

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO CU 20 DE IMAGINI DIN FILM

Calatoria lor ii va purta in locuri fantastice, pline de pericole neprevazute in care se vor lupta cu monstri, paianjeni uriasi, vrajitoare si creaturi ciudate. In aceasta expeditie, Bilbo  va intalni creatura care ii va schimba viata pentru totdeauna - Gollum ( Andy Serkis). Din distributie mai fac parte: Hugo Weaving, Cate Blanchett, Christopher Lee, Ian Holm, Elijah Wood si Orlando Bloom. Evangeline Lilly debuteaza in serie cu rolul lui Tauriel - o femeie elf.


Filmul care se va lansa pe 14 decembrie 2012 trebuia sa fie regizat de Guillermo del Toro cu Peter Jackson implicat in calitate de producator, insa cineastul mexican a renuntat pentru ca proiectul a necesitat o perioada mare de timp pana sa intre in productie. 


Pentru rolul lui Bilbo Baggings au fost luati in considerer actori ca Daniel Radcliffe, David Tennant, Shia LaBeouf si James McAvoy inainte ca aceste sa ajunga la Martin Freeman. Actorul britanic de 40 de ani va colabora  din nou cu Benedict Cumberbatch cu care a lucrat in serialul de mare succes produs de BBC - Sherlock.


Atat The Hobbit: An Unexpected Journey ( 2012) cat si The Hobbit: There and Back Again ( 2013) se afla in productie in Noua Zeelanda.

The Hobbit: An Unexpected Journey ( 2012)
Regizor: Peter Jackson
Actori: Martin Freeman, Ian McKellen, Richard Armitage
Buget: 250 de milioane de $

Filmele din seria LOTR:


 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Cu: Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom
Buget: 93 de milioane de dolari
Incasari globale:  870 de milioane de dolari


The Lord of the Rings:The Two Towers (2002)
Cu: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen
Buget: 94 de milioane de dolari
Incasari globale: 925 de milioane de dolari


The Lord of the Rings:The Return of the King (2003)
Cu: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen
Buget: 94 de milioane de dolari
Incasari globale: 1,119 miliarde de dolari


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies