marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Hobbit: pretiosul de la care nu iti poti lua ochii

Middle-earth ii apartine lui Peter Jackson, singurul om capabil sa transpuna atat de bine pe marile ecrane universul imaginat de J.R.R.Tolkien. Jackson are o calitate pe care multi regizori au pierdut-o: are un talent innascut de a spune povesti care sa fascineze toate generatiile, pentru totdeauna. Cu The Hobbit, Jackson realizeaza inca un film mare, de la care nu iti vei putea lua ochii.

The Hobbit: pretiosul de la care nu iti poti lua ochii

articole relationate

 

9 ani au asteptat fanii pentru ca Peter Jackson sa revina in universul magic din Middle-earth. Insa asteptarea a meritat. Fanii inraiti ai seriei Lord of The Rings vor avea parte de o experienta cu totul deosebita, mai ales ca de aceasta data Jackson se intoarce in Middle-earth in format 3D. Hobbitul: O calatorie neasteptata te transpune total intr-un loc magic, populat cu creaturi ciudate, hidoase sau amuzante, dar care te cuceresc pe loc.


Actiunea din The Hobbit are loc cu mult inaintea evenimentelor din Lord of The Rings, romanul fiind scris de Tolkien cu 20 de ani inainte de a crea seria LOTR. Insa, sunt comune  cateva personaje ca Galadriel (Cate Blanchett), Gandalf (Sir Ian McKellen), Elrond (Hugo Weaving), iar la inceput, fanii ii revad pe Frodo (Elijah Wood) si Bilbo Baggins la batranete (Ian Holm).

The Hobbit urmareste calatoria personajului principal Bilbo Baggins (Martin Freeman), care ia parte la o expeditie de proportii epice, pentru a redobandi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusa masa de vrajitorul Gandalf, Bilbo se alatura unui grup de treisprezece gnomi, condusi de legendarul razboinic Thorin Scut de Stejar.



Peter Jackson
este un maestru al povestilor spuse pe micile ecrane si stie mai bine ca oricare altcineva cum sa isi fascineze audienta, ca un adevarat magician al cinematografiei. Spre deosebire de Lord of the Rings, aici, umorul este mult mai predominant si abordarea este mai optimista desi miza este la fel de mare. Cineastul de 51 de ani stie cum sa te faca sa vrei sa traiesti in universul pe care el il contureaza pe marile ecrane. Din pacate, nu am avut ocazia sa vad filmul cu 48 de cadre pe secunda, insa pot sa va spun ca si in IMAX 3D experienta este coplesitoare.

De remarcat este  interpretarea lui Martin Freeman, care il joaca pe Bilbo Baggins. Actorul surprinde foarte bine trairile micutului hobbit, care la inceput este complet descurajat de aventura pe care o are de infruntat, insa descopera in el insusi un curaj si o ingeniozitate care il surprind si pe el. 

 

Pentru cei care ii duc lipsa curajosului Aragorn (interpretat de Viggo Mortensen in LOTR), acestia vor avea parte de o surpriza placuta, in pielea personajului Thorin, intepretat de Richard Armitage. La fel ca si Aragorn, Thorin este un rege luptator curajos, loial, insa si foarte orgolios. Armitage are o prezenta senzationala pe marile ecrane si te captiveaza din primele minute.

Gandalf, interpretat de Sir Ian McKellen  este unul dintre punctele forte al filmului, ramanand un personaj  inegalabil si memorabil. Desi au de asteptat mai mult de jumatate din film (care dureaza aproape 3 ore), fanii vor fi dati pe spate de Gollum, care acum este si mai bine lucrat, dar si mai impresionat. Andy Serkis este un actor genial si este pacat ca de fiecare data Academia Americana il trece cu vederea si nu ia in considerare interpretarea. In The Hobbit, Gollum te va face sa plangi si in acelasi timp sa-l detesti. Probabil ca niciodata un personaj negativ nu a fost mai iubit ca Gollum/Smeagol. "Must have the precious.They stole it from us." este doar o replica cu care Gollum ii va hipnotiza pe fani.

Fie ca esti fan sau nu al serie Lord of the Rings, The Hobbit te va convinge sa devii fan si sa iubesti aceste filme pentru totdeauna. Jackson creeaza inca o capodopera, pe care fie ca vrei sau nu, o sa ajungi sa o iubesti si sa o pretuiesti.

 



Modifică setările cookies