marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Master cu Joaquin Phoenix si-a lansat primul poster: filmul care arunca in aer secretele scientologiei, filmat de Mihai Malaimare Jr.

The Master, mult asteptatul film al regizoruluii nominalizat la Oscar  de 5 ori,  Paul Thomas Anderson, cunoscut pentru There Will Be Blood (2007),  este pe lista celor mai anticipate filme ale acestei toamne. Pelicula este anuntata de presa americana ca o satira la adresa scientologiei si este invaluita in mister si controverse.

The Master cu Joaquin Phoenix si-a lansat primul poster: filmul care arunca in aer secretele scientologiei, filmat de Mihai Malaimare Jr.

The Master reprezinta marea intoarcere atat pentru Paul Thomas Anderson cat si pentru Joaquin Phoenix intr-un film pe care specialistii il anunta un proiect prestigios pentru Oscarurile de anul viitor desi nu se stiu foarte multe lucruri despre el.


Dupa ce in 2008 Joaquin Phoenix a anuntat ca renunta la actorie, actorul s-a razgandit si revine in 2012 cu un film al regizorului Paul Thomas Anderson, autorul unor filme ca There Will Be Blood, Magnolia, Boogie Nights, Punch-Drunk Love. The Master, film la care Paul Thomas Anderson lucreaza de aproape 12 ani,  il aduce pe Joaquin Phoenix alaturi de Philip Seymour Hoffman intr-o drama religioasa din care mai fac parte Amy Adams, Rami Malek, Laura Dern.
 

Pelicula se anunta o satira la adresa scientologiei si a altor miscari  religioase de acest tip. Philip Seymour Hoffman joaca un intelectual carismatic care coaguleaza in jurul lui o miscare religioasa, in anii '50, impreuna cu un alt barbat, un betiv, fara ocupatie (Joaquin Phoenix). Mihai Malaimare Jr. semneaza imaginea, Johnny Greenwood (Radiohead) – muzica, iar David Crank (Tree of Life), scenografia. The Master este primul film al lui Paul Thomas Anderson  la care acesta nu lucreaza cu Robert Elswit pentru imagine,  colaborand in schimb cu Mihai Malaimare Jr.


Dupa ce a lucrat cu Francis Ford Coppola la trei lungmetraje, tanarul director de imagine roman a ajuns un nume deja cunoscut in SUA. In 2007, "Variety" l-a trecut in topul celor zece directori de imagine ai anului. A fost, de asemenea, primul operator roman nominalizat la un mare premiu international - Independent Spirit Award - in 2008, pentru "Youth Without Youth". Filmarile la lungmetrajul lui Paul Thomas Anderson s-au facut  pe 65 mm, ce presupune o rezolutie mai mare decat cea pe 35mm. Acesta este insa si un proces mai costisitor. Potrivit Imdb.com filmul are un buget de 40 de milioane de  $.

 


Aceasta este primul rol al actorului Joaquin Phoenix care anunta in urma cu patru ani ca se retrage din cinematografie. Paul Thomas Anderson a regizat acest film pe baza unui scenariu propriu, care va descrie relatia dintre fondatorul unei credinte foarte asemanatoare cultului scientologic si unul dintre discipolii sai. Filmul a fost tinut sub o umbra de mister si a generat interes tocmai datorita zvonului ca se va axa pe nasterea scientologiei numita si religia Hollywoodului.

Philip Seymour Hoffman interpreteaza rolul Lancaster Dodd, un intelectual carismatic cunoscut si sub numele The Master, iar Joaquin Phoenix il interperteaza pe Freddie Sutton, un pierde-vara alcoolic care devine mana lui dreapta si incepe sa-si puna intrebari in legatura cu felul in care actioneaza mentorul sau extrem de manipulator.  New York Times a relatat in aprilie ca personajul jucat de Philip Seymour Hoffman -  Lancaster Dodd este inspirat  de Ron Hubbard, un scriitor american de fictiune si lider religios care a fondat Biserica scientologica.


New York Daily News a relatat in iulie 2012 ca Paul Thomas Anderson i-ar fi prezentat filmul deja lui Tom Cruise cu care este prieten (cei doi colaborand la filmul Magnolia din 1999). Potrivit sursei citate Tom Cruise a fost extrem de deranjat de scenele in care se sugereaza ca cel care a pus bazele scientologiei a inventat pe parcurs sistemul de credinte al religiei. Paul Thomas Anderson ar fi spus insa ca nu va scoate nicio scena din film chiar daca membrii Bisericii Scientologice ar fi deranjati.


The Master va avea premiera la Festivalul de la Venetia in toamna. In luna mai, studiourile The Weinstein Company au cumparat drepturile de distributie ale filmului, intarind zvonurile pentru intrarea filmului in cursa pentru Oscaruri. Filmul ar fi a treia incercare pentru Oscaruri a celor de la The Weinstein Company  care au dat lovitura in ultimi doi ani cu “The King’s Speech” si “The Artist”, ambele premiate cu statueta pentru cel mai bun film.


Filmul The Master se lanseaza in SUA pe 12 octombrie in SUA. In Romania nu are inca o data de lansare stabilita.



 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies